Anis Ličina ni več v priporu

Črna kronika 06. Okt 202110:42 > 11:07 0 komentarjev
Anis Ličina
Žiga Živulović jr./BOBO

Anis Ličina, znan kot organizator lanskoletnih nasilnih izgredov, ni več v priporu. Tega so zanj odredili, potem ko je manjkal na obravnavah zoper domnevne člane hudodelske združbe.

 

Anis Ličina ni več v priporu. Na nadaljevanju sojenja domnevnim trgovcem z drogo je, tako poroča Večer, sodni senat ukrep pripora odpravil. Ličina, ki je v javnosti znan kot organizator lanskoletnih izgredov 5. novembra, se sicer na sodišču ne zagovarja zaradi tega.

Na zatožni klopi sedijo domnevni člani hudodelske združbe, ki je prodajala drogo, njihov vodja pa naj bi bil 39-letni Aleš Zupančič iz Komende. Tožilstvo Ličini pripisuje vlogo Zupančičevega kurirja, Ličina pa je eden od 14 obtoženih v tej zadevi, poroča Večer.

Senat sodišča je zoper Ličino odredil pripor, da bi zagotovil njegovo navzočnost na sojenju. Ličina je namreč že nekajkrat manjkal na obravnavi, a je vedno dostavil opravičilo. Ko pa se na začetku septembra po premoru na sojenje ni več vrnil, je senat zanj odredil pripor. Kot smo poročali, se je Ličina policiji 29. septembra predal sam.

Ličina je stari znanec policije. Med drugim zoper njega tečejo postopki zaradi trgovine z mamili, organi pregona pa ga povezujejo tudi s tihotapljenjem prebežnikov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!