Anketa Mediane: največ podpore imata Pirc Musar in Logar

Slovenija 28. Avg 202213:15 4 komentarji
Nataša Pirc Musar
BOBO

Če bi bile volitve za predsednika republike minulo soboto, bi Nataša Pirc Musar prejela 28,7 odstotka, Anže Logar 25,4 odstotka in Marta Kos 11,4 odstotka glasov, je pokazala anketa družbe Mediana za televizijo POP TV.

Med ostalimi morebitnimi kandidati bi Vladimir Prebilič dobil 3,3 odstotka, Sabina Senčar 2,4 odstotka, Ivo Vajgl pa 1,9 odstotka glasov, so objavili v soboto v oddaji 24ur na POP TV.

Da ne vedo, koga bi volili, je odgovorilo 16,8 odstotka anketiranih, da ne bi nobenega od ponujenih, 3,2 odstotka, da ne povedo, pa 1,2 odstotka vprašanih. Ob upoštevanju samo tistih, ki so odgovorili, da se bodo zelo verjetno udeležili volitev, pa bi Anže Logar dobil 31 odstotkov, Nataša Pirc Musar 30,3 odstotka in Marta Kos 12,6 odstotka glasov. Prebilič bi v tej primerjavi prejel 2,7 odstotka, Senčar 2,5 odstotka in Vajgl 2,2 odstotka glasov. Anketa je bila izvedena na vzorcu 721 ljudi.

Zadnja raziskava Ninamedie je pokazala, da bi v prvem krogu zmagal Logar. V drugem krogu bi se pomeril s Pirc Musar, ki bi v drugem krogu po tej raziskavi tudi slavila. Marta Kos, kandidatka vladajoče stranke, ostaja na tretjem mestu. V anketi Vox populi, ki je potekala med 8. in 10. avgustom in jo je za Dnevnik in Večer naredila Ninamedia, je sodelovalo 700 anketirancev. Vprašanje je bilo: Jeseni bodo predsedniške volitve. Katerega izmed naštetih kandidatov bi volili?

Več o tem pa v članku: Vox populi: v prvem krogu bi zmagal Anže Logar

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje