Po pozivu Arsenoviča sporočilo: Škrinjar odstopil z vseh nadzorniških funkcij

Slovenija 30. Dec 202316:19 > 17:26 16 komentarjev
Saša Arsenovič
Saša Arsenovič (Foto: Milos Vujinovic/BOBO)

Za tem, ko je župan Maribora Saša Arsenovič sporočil, da pričakuje odstop nadzornika Damijana Škrinjarja, ki je pijan povzročil nesrečo in domnevno skušal podkupiti zdravnika na pregledu, so iz mariborskega javnega holdinga sporočili, da je Škrinjar podal odstopno izjavo z vseh nadzorniških funkcij v podjetjih iz Skupine JHMB.

“Za dogajanje v zvezi z gospodom Škrinjarjem sem žal izvedel danes iz medijev,” je v odzivu na Večerovo razkritje, da je predsednik nadzornih svetov v Mariborskem vodovodu in Energetiki ter član nadzornega sveta Snage Damijan Škrinjar pijan povzročil prometno nesrečo, sporočil mariborski župan Saša Arsenovič

Kot je dodal, verjame, da bo Škrinjar prevzel odgovornost in odstopil, saj da takšno dejanje meče slabo luč tako na druge nadzornike kot tudi na javna podjetja, ki jih je do sedaj uspešno nadziral.

Nekaj ur kasneje so iz Javnega holdinga Maribor sporočili, da je Škrinjar podal odstopno izjavo z vseh nadzorniških funkcij v podjetjih iz Skupine JHMB.

Škrinjar, ki je bil v preteklem letu najbolje plačan nadzornik v sistemu podjetij Javnega holdinga Maribor, je prejšnji petek po poročanju Večera pijan povzročil prometno nesrečo. Test alkoholiziranosti mu je pokazal 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odrejen mu je bil tudi strokovni pregled, a naj bi se mu poskušal izogniti z domnevnim poskusom podkupovanja zdravnika.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola Škrinjarju, ki se ga je zaradi funkcij v javnih podjetjih prijel vzdevek supernadzornik, ne grozi zgolj odvzem vozniškega dovoljenja, temveč tudi ovadba zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje, kar se v njegovem primeru (prometna nesreča z lažjimi poškodbami) kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom od treh mesecev do treh let, še piše Večer.

Po odzivu mariborskega župana smo želeli priklicati tudi Škrinjarja, a je nedosegljiv.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje