Mariborski nadzornik pijan povzročil nesrečo, skušal naj bi podkupiti zdravnika

Slovenija 30. Dec 202308:54 11 komentarjev
Damijan Škrinjar
Foto: Posnetek zaslona/BKTVKanal/YOUTUBE

Predsednik nadzornih svetov v Mariborskem vodovodu in Energetiki ter član nadzornega sveta Snage Damijan Škrinjar je v preteklem tednu pijan povzročil prometno nesrečo. Tako Škrinjar kot 29-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v nesreči utrpel lažje poškodbe, sta bila odpeljala na urgenco mariborskega kliničnega centra. Nadzornik naj bi se pregledu v zdravstveni ustanovi želel izogniti s poskusom podkupovanja zdravnika, poroča Večer.

Damijan Škrinjar, ki je bil v preteklem letu najbolje plačan nadzornik v sistemu podjetij Javnega holdinga Maribor, je prejšnji petek pijan povzročil prometno nesrečo, poroča Večer.

Nesreča se je zgodila okoli 18. ure v Spodnjih Hočah, ko se je 54-letni Škrinjar zaletel v 29-letnega voznika osebnega avtomobila, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Policisti so pri obeh voznikih opravili test alkoholiziranosti. Mlajši voznik je bil trezen, Škrinjarjev test pa je pokazal 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Kot je pojasnila tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga, sta bila oba voznika odpeljana na urgenco Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor. Povzročitelju prometne nesreče, torej Škrinjarju, pa so policisti odredili še strokovni pregled. Po poročanju časnika Večer se je Škrinjar pregledu poskušal izogniti z domnevnim poskusom podkupovanja zdravnika. Po neuradnih informacijah naj bi namreč imel Škrinjar tistega dne pri sebi več kot 10.000 evrov gotovine.

UKC maribor
UKC Maribor (Foto: Žiga Živulović/BOBO)

Zdravnik naj bi ponujeno podkupnino zavrnil in o tem obvestil zdravstveno osebje, ki se je odločilo, da bo primer prijavilo policiji. Za Večer so to potrdili tudi na UKC Maribor, kjer so v odzivu dejali, da potrjujejo sum storitve kaznivega dejanja, povezanega z opravljanjem njihove dejavnosti v minulih dneh. Ker postopek še poteka, več informacij niso mogli posredovati.

Škrinjar, ki je predsednik nadzornih svetov v Mariborskem vodovodu in Energetiki ter član nadzornega sveta Snage, je za Večer dejal, da nesrečo obžaluje, ker pa preiskava še poteka, zadeve ni želel podrobneje komentirati. “Glede na težo prometne nesreče, ki je nedvomno izjemno travmatična izkušnja, se zaradi šoka, stresa in udarca okoliščin ne spominjam,” je pojasnil.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola Škrinjarju, ki se ga je zaradi funkcij v javnih podjetjih prijel vzdevek supernadzornik, ne grozi zgolj odvzem vozniškega dovoljenja, temveč tudi ovadba zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje, kar se v njegovem primeru (prometna nesreča z lažjimi poškodbami) kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom od treh mesecev do treh let, še piše Večer.

Danes se je na dogodek odzval tudi mariborski župan Saša Arsenovič, ki je dejal, da pričakuje, da bo Škrinjar odstopil. Nekaj ur po pozivu župana Maribora pa je Škrinjar tudi dejansko podal odstopno izjavo z vseh nadzorniških funkcij v podjetjih iz Skupine Javnega holdinga Maribor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje