Sneg na Kredarici. Sunki burje bodo dosegli od 100 do 120 km/h

Slovenija 06. Okt 202117:09 > 20:56 0 komentarjev
Kredarica: sneg
Arso

Agencija RS za okolje (Arso) je za jugozahod države izdala opozorilo, saj bodo od polnoči do petka zjutraj na izpostavljenih legah na Primorskem sunki burje dosegali hitrost med 100 in 120 km/h. Na Kredarici sneži. Za četrtek pa je Arso izdal rumeno opozorilo za jug, jugovzhod in vzhod Slovenije zaradi naraščanja rek.

Hladna fronta je dosegla Slovenijo, so zapisali na Agenciji RS za okolje (Arso). Na Kredarici sneži, zima je dosegla tudi Vršič. Kurilna sezona je pred vrati, so še zapisali.

Za četrtek je Arso izdal oranžno opozorilo za jugozahod države, saj bodo danes okoli polnoči pa do petka zjutraj sunki burje na izpostavljenih legah Primorske dosegali med 100 do 120 kilometrov na uro.

Ponoči in v četrtek dopoldne bo tudi v krajih nad okoli 700 metri nadmorske višine v vzhodni Sloveniji severovzhodni veter pihal s hitrostjo okoli 70 kilometrov na uro.

Zaradi obilnega deževja je meteorna voda ogrožala, oziroma poplavila posamezne objekte, zabeležena pa sta bila tudi dva udara strel. Pri slednjem je bila na območju Sežane poškodovana transformatorska postaja. Po zadnjih podatkih uprave za zaščito in reševanje so zabeležili devet dogodkov, in sicer na območjih občin Šmarje pri Jelšah, Izola, Koper, Postojna, Sežana in Gorišnica. Aktiviralo so devet gasilskih enot. Sanacije so v teku. (STA)

Naraščanje rek na jugu in vzhodu države

Danes popoldan in v noči na četrtek bodo začele zmerno naraščati reke v večjem delu države. V četrtek se bo naraščanje rek nadaljevalo. V večjem delu države bodo reke narasle do srednjih pretokov, najbolj pa bodo narasle v južni, jugovzhodni in vzhodni Sloveniji. Zlasti manjše reke v Podravju in Pomurju se lahko v četrtek zvečer razlijejo na izpostavljenih mestih ob strugah, opozarjajo na Arsu. Za ta del države so za četrtek izdali rumeno opozorilo.

Arso: Rumeno opozorilo
Arso

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!