Avto parkiral kar sredi smučišča na Pohorju

Slovenija 14. Jan 202214:20 > 14:30 2 komentarja
Pohorje avtomobil
Renato Škerbinc

Zaposlene na Mariborskem Pohorju je zjutraj pričakalo nepričakovano presenečenje. Na Snežnem stadionu je bil sredi smučišča parkiran avtomobil. Pri Marpromu, ki upravlja smučišče, takšno ravnanje označujejo za nedopustno.

Kjer bi morala pred enim tednom potekati tekma svetovnega pokala v smučanju Zlata lisica, je danes zjutraj zaposlene pričakal parkiran avtomobil Fiat Punto. Avtomobil je stal sredi smučarske proge in brez registrskih tablic.

Kdo ga je tam pustil, policija še raziskuje, avto pa so dopoldan že odstranili. Policisti so bili o dogodku obveščeni nekaj minut pred 8. uro, trenutno pa zbirajo obvestila zaradi kršitve zakona o ohranjanju narave. Kršitelju bodo izdali odločbo o prekršku po hitrem prekrškovnem postopku.

“Takšno ravnanje posameznika je nedopustno, saj smučišče predstavlja športno površino, kjer parkiranje nikakor ni dovoljeno,” so odgovorili iz Marproma, ki upravlja smučišče na Pohorju.

Dogodek so primerjali s tem, kot bi nekdo v središču mesta parkiral na nogometnem igrišču Ljudskega vrta, kjer svoje domače tekme igrajo nogometaši Maribora.

“Z dogodkom, ki kaže tudi na brezbrižen odnos posameznika do truda, vloženega v zasneževanje in ureditev smučišča, smo seznanili policijo ter Medobčinski inšpektorat in redarstvo Maribor, ki sta pristojna za ukrepanje,” so še odgovorili iz Marproma, ob tem pa dodajajo, da je dogodek “težko razumljiv tudi zato, ker je v neposredni bližini ob vznožju Pohorja veliko urejenih parkirnih mest”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje