Bližajo se sklepni trenutki sojenja zaradi Janševega tvita Veselinoviču

Slovenija 27. Avg 202318:02 8 komentarjev
Janez Janša
Janez Janša. Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Sojenje predsedniku SDS Janezu Janši, ki ga zaradi domnevno žaljive obdolžitve toži nekdanji direktor Slovenske tiskovne agencije (STA) Bojan Veselinovič, se bliža koncu. V ponedeljek bi ogledu posnetka novinarske konference, na kateri so nekdanji odgovorni urednik STA Borut Meško, njegov takratni sodelavec Uroš Urbanija in novinar Igor Kršinar opozarjali na domnevno šikaniranje Meška s strani Veselinoviča, lahko sledile sklepne besede in sodba.

Na celjskem sodišču bi lahko v ponedeljek epilog dočakalo sojenje predsedniku SDS Janezu Janši zaradi očitkov o žaljivi obdolžitvi, ki mu jo v zasebni tožbi očita nekdanji direktor STA Bojan Veselinovič.

Za tokrat je napovedan le še ogled posnetka novinarske konference nekdanjega odgovornega urednika STA Boruta Meška, njegovega takratnega sodelavca Uroša Urbanije in novinarja Igorja Kršinarja, na kateri so opozarjali na domnevno šikaniranje Meška s strani Veselinoviča, čemur bi lahko sledile sklepne besede in sodba.

Očitki nekdanjega direktorja STA v zasebni tožbi se nanašajo na Janšev tvit maja 2021, v katerem je takratni premier zapisal: “Neverjetno za EU v 21. stoletju, da sodelavec pri umoru novinarja še vedno vodi STA in zato mesečno pokasira 8500 evrov. Več kot predsednik republike.”

Bojan Veselinovič
Bojan Veselinovič. Foto: Borut Živulović/BOBO

Tvit se nanaša na dogajanje leta 2009, ko je Veselinovič tedanjemu odgovornemu uredniku Borutu Mešku vročil izredno odpoved zaposlitve, ta pa je pozneje umrl zaradi bolezni.

Nekdanji direktor STA je sicer zatrdil, da o Meškovi hudi bolezni v času njegovega delovnega razmerja in ob odpovedi pogodbe o zaposlitvi ni vedel ničesar.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje