Bo Milan Brglez predsedniški kandidat SD ali celotne koalicije?

Slovenija 14. Sep 202218:59 8 komentarjev
Milan Brglez
Borut Živulović/BOBO

Dvomov, da se bo Milan Brglez podal v predsedniško tekmo, po besedah naših virov iz SD ni več. Vprašanje je le, ali mu bosta podporo izrekli tudi koalicijski partnerici Gibanje Svoboda in Levica.

Kot je mogoče slišati v SD, dvomov tako rekoč ni več: njihov evropski poslanec Milan Brglez se bo podal v tekmo za predsednika republike. Njegovo kandidaturo naj bi predvidoma že jutri potrdilo predsedstvo SD. Vendar pa si Brglez želi širše koalicijske podpore.

Kot nam je potrdila predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon, je o možnosti, da bi podprli Brgleza – bodisi kot predsedniškega kandidata SD bodisi kot skupnega kandidata – že govorila s predsednikom Gibanja Svoboda Robertom Golobom in s koordinatorjem Levice Lukom Mescem. Fajon je torej koalicijski partnerici povabila k podpori Brglezu, sedaj pa je odločitev v njunih rokah.

O tem, koga bo Gibanje Svoboda podprlo v predsedniški tekmi, bo svet stranke razpravljal na četrtkovi seji. Po naših informacijah pa se v Golobovi stranki nagibajo k podpori Brglezu kot skupnemu  kandidatu leve sredine. V Levici pa so, kot je znano, pred dnevi napovedali, da bodo na predsedniških volitvah nastopili s svojim kandidatom in postopek evidentiranja še poteka. Menda si za predsednika države močno želi kandidirati njihov poslanec Miha Kordiš.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje