Bo nekdanji poslanec LMŠ Golubović svetoval predsedniku državnega sveta?

Slovenija 14. Feb 202313:40 9 komentarjev
Golubovič
N1

Kolegij državnega sveta je predsedniku Marku Lotriču odprl vrata, da v svojem kabinetu zaposli svetovalca. V političnih krogih kot resnega kandidata za to mesto omenjajo nekdanjega poslanca LMŠ Braneta Golubovića.

Kolegij državnega sveta je potrdil sistemizacijo za dodatno delovno mesto v kabinetu predsednika državnega sveta. S to odločitvijo so Marku Lotriču odprta vrata, da si za čas vodenja državnega sveta izbere svetovalca.

Kot nam je povedal, trenutno svetovalca nima. Po besedah naših virov je resen kandidat za to mesto nekdanji poslanec LMŠ Brane Golubović. Marko Lotrič nam te informacije ni niti potrdil niti zanikal, iz njegovih navedb pa je bilo mogoče razbrati, da dokončne odločitve še ni sprejel. Kot nam je dejal, naj bi to storil v dnevu ali dveh.

53-letni magister upravnih ved Brane Golubović ima bogato politično kariero. Po imenovanju Alenke Bratušek na mesto predsednice vlade jo je leta 2013 nasledil v poslanskih klopeh Pozitivne Slovenije. Na naslednjih državnozborskih volitvah je kandidiral na listi Zavezništva Alenke Bratušek, vendar v parlament ni bil izvoljen. Kasneje se je zaposlil v kabinetu takratnega kamniškega župana Marjana Šarca.

S kandidaturo za poslanca na listi LMŠ leta 2018 je bil uspešen – v prejšnjem mandatu je vodil poslansko skupino LMŠ. Potem ko Šarčevi stranki na lanskih državnozborskih volitvah ni uspelo priti v državni zbor, se je Golubović pridružil Gibanju Svoboda. Bil je tudi v igri za generalnega sekretarja največje vladne stranke, a so na to mesto pred meseci začasno postavili poslanko Tamaro Kozlovič, v začetku februarja pa je bila imenovana Vesna Vuković. Trenutno je Golubović svetovalec poslanske skupine Svoboda.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje