Bo suho vreme zdržalo tudi na praznični ponedeljek?

Slovenija 30. Apr 202318:13 > 21:42 1 komentar
sonce in oblaki
PROFIMEDIA

Spremenljivo vreme z občasnim dežjem nas je spremljalo večji del preteklega tedna. Marsikdo je pred kresovanji z zaskrbljenostjo pogledoval v nebo. Skrbi so bile odveč, saj se je nebo zvečer razjasnilo. Bo lepo vreme vztrajalo tudi 1. in 2. maja?

Na predvečer praznika dela so po Sloveniji zagoreli kresovi. Ob pogostih krajevnih plohah, ki smo jim bili priča v zadnjem tednu, je marsikoga zaskrbelo, da kresovanj ne bi pokvaril dež. Strahovi so bili odveč, saj se je nebo zvečer razjasnilo in dopustilo, da so kresovi zagoreli v polnem sijaju.

Mnogi pa bodo na prostem praznovali tudi v ponedeljek, ki bo kot kažejo napovedi, večinoma ostal suh. Jutro bo po napovedih sveže, s temperaturami med 4 in 8 stopinjami Celzija. Kot pojasnjuje dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje Blaž Šter, pa se nam bo iznad Sredozemlja približal ciklon, ki bo predvsem popoldne na nebo prinesel več oblakov. Nekaj več sonca si lahko popoldne obetajo le na severovzhodu države. Zvečer lahko ponekod že pričakujemo posamezne plohe, ki bodo najprej nastale na zahodu in jugu Slovenije.

Po Šterovih besedah bo oblačen in deževen tudi torek. “Temperature bodo nekoliko nižje, ampak kakšne zimske epizode ne gre pričakovati,” je še pojasnil. Temperature se bodo namreč čez dan gibale okoli 14 stopinj Celzija.

Dež pa nas bo kmalu zapustil. Kot poudarja vremenoslovec, bo v sredo in četrtek ter v večjem delu petka vztrajalo suho in toplejše vreme, s temperaturami, ki bodo presegle mejo 20 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje