Božična krasitev v Vatikanu že deseto leto zapored v rokah slovenskih floristov

Slovenija 16. Dec 202215:45 1 komentar
Bazilika svetega Petra v Vatikanu
PROFIMEDIA

Florista Sabina Šegula in Peter Ribič bosta letos že desetič zapored opravila božično krašenje bazilike svetega Petra v Vatikanu. Baziliko bosta okrasila z aranžmaji iz slovenskih božičnih zvezd, zelenja, zlatega evkaliptusa, belih vrtnic, tresk in konstrukcij iz vinske trte.

V Galeriji Družina je danes potekala novinarska konferenca floristov Sabine Šegula in Petra Ribiča, na kateri sta predstavila letošnje že deseto božično krašenje bazilike svetega Petra v Vatikanu. Baziliko bosta okrasila z aranžmaji iz slovenskih božičnih zvezd, zelenja, zlatega evkaliptusa, belih vrtnic, tresk in konstrukcij iz vinske trte.

Floristka Sabina Šegula je razložila, da bo baziliko letos krasilo 32 aranžmajev iz konstrukcije zelenja, ki simbolizira večno življenje, zlatega evkaliptusa, ki se povezuje z zlatim oltarjem bazilike, belih vrtnic in božičnih zvezd treh velikosti. Dekoracija balkona, ki bo poleg božičnih zvezd sestavljena tudi iz tresk in vinske trte pa bo predstavljala slovensko hribovje.

Baziliko že nekaj let krasita za veliko noč in božič

Florista sta povedala, da se na pot okraševanja bazilike svetega Petra v Vatikanu letos odpravljata že dvajsetič, saj baziliko že nekaj let krasita za veliko noč in božič. “Slovenci vsako leto prispevamo svoj delček v to zgodbo, zadnja leta s sodelovanjem slovenskih podjetij pri proizvodnji orhidej in božičnih zvezd pa odpiramo tudi vrata slovenskemu gospodarstvu,” je poudarila.

Ribič je povedal, da Slovenija sicer ne sodi med hortikulturne velesile in dodal, da je ta zgodba uspela zaradi dobrega sodelovanja vseh Slovencev, ki delujejo v Vatikanu, projekt pa je delno podprt tudi s sredstvi Ministrstva za zunanje zadeve.

“Ne glede na to kakšnega prepričanja smo, je cvetje nevidna nit, ki nas povezuje in vedno lepša vse prostore in slovesnosti,” je še poudaril.

Letos se bo floristoma pri krašenju pridružila tudi Barbara Jehart iz Vrtnega centra Jehart, kjer so posebej za to priložnost vzgojili božične zvezde, ki bodo krasile baziliko.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje