Branko Simonovič je izstopil iz Desusa. Kam naprej, še ne razkriva

Slovenija 31. Jan 202213:50 > 15:33 11 komentarjev
Branko Simonovič
N1

Po poročanju Večera je Branko Simonovič izstopil iz stranke upokojencev. Še naprej pa ostaja član poslanske skupine Desus, saj mesto ni vezano na članstvo v stranki.

Branko Simonovič je za Večer povedal, da je sklical skupščino Desus Izola kot predsednik odbora in izrazil željo, da ga razrešijo kot predsednika odbora, saj izstopa iz stranke. “Zdaj sem svoboden človek, ostajam pa član poslanske skupine Desusa, ker to ni vezano na članstvo v stranki,” je še povedal Simonovič.

V stranki upokojencev je bil 28 let, ob izstopu pa je nakazal, da bi lahko z njim odšlo še nekaj članov.

Po poročanju Večera namerava na prihajajočih državnozborskih volitvah še enkrat kandidirati za poslanca, ni pa razkril, na kateri listi. Pogovarjal naj bi se z gibanjem Povežimo Slovenijo, z NSi in Našo deželo. Za poslanca si želi kandidirati v Izoli, saj “drugam pač ne gre”, še dodaja časnik.

Že na začetku januarja je Simonovič dejal, da se v Desusu ne vidi več predvsem zato, ker se “ta stranka v zadnjem času ukvarja le še sama s sabo”. Kot je takrat dejal, je upal, da bo predsedniku Desusa Ljubu Jasniču po vseh pretresih uspelo konsolidirati stranko in jih peljati na volitve. Takrat je napovedal, da bo svoje mesto poiskal pri stranki, ki bo “resno verjela v zadeve, vezane na vse upokojence”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje