Bratje Fratar prodajajo katro: novega lastnika bo izžrebal Pahor

Slovenija 02. Mar 202317:02 4 komentarji
Borut Pahor Katra
Borut Živulović/BOBO

Bratje Fratar so uresničili svojo napoved in katrco nekdanjega predsednika Boruta Pahorja, ki so jo kupili na dobrodelni dražbi, znova ponudili na prodaj. Upajo, da bodo v dobrodelni akciji Katra drugi krog zbrali še več, kot so ponudili sami. Tokrat lahko sodeluje prav vsak, saj bo novega lastnika na koncu izžrebal Pahor sam.

Trije bratje iz uspešne koroške podjetniške družine Fratar, ki so sredi februarja legendarno katrco nekdanjega predsednika Boruta Pahorja na dobrodelni dražbi kupili za 60.000 evrov, so uresničili svojo obljubo in katro znova ponudili na dobrodelni dražbi.

“Nam katrca trenutno ne pomeni nič. Pomembno nam je, da smo pomagali staršem in družinam, da bodo lažje premagali težko bolezen,” je ob nakupu Pahorjeve katrce za N1 povedel Sandi Fratar. Njegov brat Zlatko Fratar pa je dodal: “Če Pahor katrce ne bi prodajal v dobrodelne namene, mi na dražbi ne bi sodelovali.”

Kot je povedal Zlatko Fratar, se s katrco niso nameravali voziti. “Pripravljeni smo jo še enkrat ponuditi in za enak namen zbrati enak ali pa tudi manjši znesek. Ko gre za otroke in njihovo zdravje, avtomobil ni pomemben,” je rekel.

Napoved so bratje kmalu uresničili, v petek jo bodo namreč ponudili v dobrodelni akciji Katra drugi krog. “Sodeluje lahko vsak, po svojih zmožnostih. Na koncu meseca pa bo Pahor izžrebal nagrajenca, ki bo katrco odpeljal domov,” je za N1 povedal Sandi Fratar. Na ta način bodo sodelovanje v dobrodelni akciji omogočili vsem, saj so bile ponudbe za Pahorjevo katro že ob začetku dražbe visoke, dražba pa je bila zato za marsikoga nedosegljiva.

Denar bo zbiralo Območno združenje Rdečega križa Dravograd. Polovico zbranega denarja bodo namenili Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, ki bo denar namenila nakupu gama kamere. Ta se uporablja pri ugotavljanju razširjenosti raka ter diagnosticiranje bolezni kosti in sklepov. Drugo polovico zbranega denarja pa bodo razdelili med organizaciji Junaki 3. nadstropja in Inštitut Zlata pentljica, katerima je zbran denar namenil tudi nekdanji predsednik.

Koliko denarja pa upajo, da bodo zbrali? “Upam, da bomo presegli to, kar smo zbrali na dobrodelni akciji,” je odgovoril Sandi Fratar.

Več o projektih, za katere bo porabljen denar, zbran v Pahorjevi dobrodelni dražbi: Kaj bo hudo bolnim otrokom omogočil denar od prodaje legendarne Pahorjeve katrce

Območno združenje Rdečega križa Dravograd denar zbira na transakcijskem računu SI56 6100 0001 9303 056. Sklic naj bo 3-2023, koda namena pa CHAR, namen plačila pa katrca 2. krog.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje