Če želite dohodnino plačati prek trajnika, morate soglasje oddati do 30. junija

Slovenija 26. Jun 202308:59 0 komentarjev
Foto: FURS

Če želite letošnjo dohodnino plačati z direktno obremenitvijo oziroma trajnikom, morate soglasje za to oddati do 30. junija, opozarjajo na finančni upravi.

Novost pri letošnjih informativnih izračunih dohodnine je možnost plačila obveznosti prek direktne obremenitve oziroma trajnika. Finančna uprava RS (Furs) davčne zavezance opominja, da morajo, če želijo dohodnino plačati na ta način, soglasje za to oddati do 30. junija 2023, ko se izteče rok za ugovor zoper informativni izračun dohodnine.

Soglasje za plačilo po trajniku se predloži prek eDavkov, ob pogoju, da je zavezanec vključen v storitev eVročanja. Soglasje velja za plačilo vseh nadaljnjih obveznosti te vrste, če zavezanec soglasja ne prekliče.

Račun zavezanca bo za plačilo dohodnine bremenjen na dan, ko se izteče rok za plačilo, naveden na položnici informativnega izračuna dohodnine. Zavezancu bo 14 dni pred bremenitvijo računa v eDavkih omogočen vpogled v plačilni nalog, zoper katerega lahko poda ugovor. V tem primeru banki zavezanca ne bo poslan plačilni nalog in bo moral zavezanec obveznost plačati sam, torej ne prek trajnika, še dodajajo na Fursu.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!