Cena Pahorjeve katrce v nedeljo padla za skoraj 10 tisoč evrov

Slovenija 13. Feb 202307:36 6 komentarjev
Pahorjeva katrca na Vranskem
Jan Gregorc/N1

Do konca dobrodelne dražbe za katrco nekdanjega predsednika Boruta Pahorja sta le še dva dneva. Po več zaporednih dneh višanja cene pa je ta v nedeljo padla za skoraj 10 tisoč evrov.

Cena katrce, ki jo na dobrodelni dražbi prodaja nekdanji predsednik republike Borut Pahor, je v nedeljo z 61.234 evrov padla za okoli 10 tisoč evrov. Razlog za takšno znižanje cene so umiki in odstopi od ponudb, je na Twitterju sporočil Pahor.

Preberite še: N1 s Pahorjem v katrci, ki v 32 letih nikoli ni vozila v dežju

Trenutna najvišja cena za predsedniško katrco znaša 51.234 evrov. Kot je po Twitterju sporočil nekdanji predsednik, je trenutni najvišji ponudnik svojo pripravljenost za nakup avtomobila v nedeljo znova potrdil. Kljub padcu cene pa Pahorjeva katrca ostaja najdražji renault 4, ki so ga kdajkoli prodali.

Nekdanji predsednik je prodajo svojega priljubljenega avtomobila napovedal konec januarja. Kot je dejal v nedavnem pogovoru za N1, je ideja za dobrodelno dražbo dozorela, potem ko denarne nagrade ob priznanju Alcide De Gasperi zaradi zakonskih omejitev ni mogel podariti pediatrični kliniki. “Ko smo prišli do odločitve, da bomo katro zaradi več razlogov prodali, smo si rekli: pa jo prodajmo za dober namen,” je dejal Pahor. Denar od kupnine bosta prejela Inštitut Zlata Pentljica in Društvo junaki 3. nadstropja.

Celoten pogovor z nekdanjim predsednikom Pahorjem, ki je ekipi N1 katro razkazal v centru varne vožnje na Vranskem, si oglejte v spodnjem posnetku.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje