Dež povzročil prometni kaos v Ljubljani, v višjih predelih obvezna zimska oprema

Slovenija 13. Apr 202307:38 > 21:03 0 komentarjev
Promet.si

Po dežju in popoldanski gneči, ki je bila danes še posebej intenzivna v mestnih središčih, zdaj preglavice v prometu v višjih predelih povzroča sneg, opozarja prometnoinformacijski center.

Tokrat je bila pot domov za številne voznike daljša kot ponavadi. Čeprav so vajeni popoldanske prometne konice v Ljubljani, je bila danes ta za odtenek hujša.

V večernih urah pa je v višjih delih Slovenije prometne nevšečnosti povzročal sneg, opozarja prometnoinformacijski center. “Na višjeležečih predelih ponovno sneži. Sneg se oprijema cestišč, obvezna je uporaba zimske opreme. Ne pozabite, da je zimska oprema obvezna, v primeru zimskih razmer, tudi po 15. marcu,” so zapisali na Twitterju in voznike pozvali k varni in strpni vožnji. Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

Vremenske razmere so ves dan povzročale preglavice v prometu. V času prometne konice, okoli 16. ure, je bilo precej kaotično v Ljubljani. “Po Štefanovi ulici so avtomobili vozili v napačno smer. Avtomobili, ki so zavijali levo na Župančičevo ulico, so vozili kar po levi. Avtomobili, ki so želeli z Župančičeve na Štefanovo, tako niso mogli zaviti v ulico,” je povedal bralec N1. Po podatkih prometnoinformacijskega centra so popoldne zastoji nastajali na južni obvoznici med Kozarjami in Malencami proti Dolenjski, na severni obvoznici med Šiško in Novimi Jaršami v obe smeri. Na vzhodni obvoznici med Zadobrovo in Bizovikom proti Malencam.

Promet.si
promet, gužva, Ljubljana promet, gužva, Ljubljana
N1
N1

Tako je bilo v času prometne konice na križišču Gosposvetske in Bleiweisove ceste.

Čez dan se je zvrstilo tudi več prometnih nesreč. Ena se je pripetila na primorski avtocesti med Uncem in Logatcem proti Ljubljani, posledice nesreče so po nekaj časa odstranili, nastajali so zastoji. Prav tako je nesreča ohromila promet na štajerski avtocesti, in sicer med Slovensko Bistrico – sever in Polskavo proti Mariboru ter cesto med Trzinom in Domžalami.

Že zjutraj pa sta primorsko avtocesto ohromili prometni nesreči – prva se je zgodila pred počivališčem Studenec, druga pa pred Brezovico v smeri Ljubljane. Avtocesta je bila slabo uro med Črnim Kalom in Serminom zaprta, ker je z obloge portala predora Dekani padlo kamenje, ki so ga morali počistiti.

Na prometnoinformacijskem centru opozarjajo, da so ceste mokre in da je treba vožnjo prilagoditi vremenskim razmeram. Zaradi poslabšanja vremena voznikom svetujejo, da pozorno spremljajo vremensko napoved na spletni strani Agencije RS za okolje (Arsa).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!