Čigav je zarubljeni maserati? Furs ne dvomi, da je dejanski lastnik Rok Snežič

Slovenija 15. Feb 202418:41 8 komentarjev
Rok Snežič naj bi prejemal podkupnine za posle na Darsu
Foto: Borut Živulović/BOBO

Furs je septembra lani na parkirišču ljubljanskega BTC zarubil avtomobil znamke Maserati, za katerega Snežič trdi, da v lasti njegovega prijatelja iz BiH Daria Ivankovića, Furs pa ne dvomi, da je dejanski lastnik in uporabnik tega luksuznega vozila Snežič. Zasegli so mu ga zaradi davčnega dolga, a se je Snežič pritožil tudi na to.

27. septembra lani je Furs v ljubljanskem BTC zasegel parkiran avtomobil znamke Maserati, za katerega Furs ne dvomi, da je v lasti Roka Snežiča, ki ima po Fursovih navedbah za 5.198 evrov neporavnanih davčnih obveznosti.

“Predmetno vozilo je bilo predmet davčne izvršbe zoper Roka Snežiča. Furs je na podlagi okoliščin in pridobljenih dokazov ugotovil, da je dejanski lastnik in uporabnik vozila Rok Snežič, zato je predmetno vozilo tudi zarubil,” so sporočili iz finančne uprave.

Snežič pa vztraja, da lastnik zarubljenega maseratija ni on, ampak njegov prijatelj iz BiH Dario Ivanković. Potrjuje, da je to luksuzno vozilo pogosto uporabljal tudi sam, za kar da ima tudi pisno dovoljenje Ivankovića. Na dan, ko je Furs maseratija zarubil, ga je uporabljala Ivankovićeva prijateljica, zatrjuje Snežič. A ne razkriva, kdo je ta prijateljica, ker da je ne želi medijsko izpostavljati.

Finančna uprava je Roku Snežiču zasegla Maserati Levante
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Ivanković naj bi zaradi zasega avtomobila na bosanskem sodišču proti Sloveniji tudi že vložil tožbo in od Slovenije po Snežičevih navedbah zahteva približno 80.0000 evrov odškodnine.

Vendar na Fursu Snežiču ne verjamejo. “V odgovoru na tožbo je Furs zapisal več navedb na osnovi opravljenih poizvedb, ki dokazujejo, da je bilo sporno vozilo dejansko v posesti Roka Snežiča, je bilo v Mariboru, kjer prebiva Rok Snežič in ne v BiH. Prav tako se je v postopku izkazalo, da se ne ujemajo podatki o prvi registraciji vozila in da domnevni lastnik ni izkazal finančnih podatkov o izvedenem nakupu vozila,” pojasnjujejo na Fursu.

rok snežič
Rok Snežič (foto: Borut Živulović/Bobo)

Avtomobil znamke Maserati je Furs Snežiču zarubil zaradi dobrih petih tisočakov davčnega dolga, ki ga Snežič sicer priznava, a se je vseeno pritožil. “Zato, ker so od mene terjali plačilo davka, ko sem bil v stečaju. Furs bi moral ta dolg priglasiti ob stečaju, da bi se ta znesek znašel v stečajni masi. Na to so pozabili, zato v pritožbi ne priznavam, da sem jim ta znesek dejansko dolžan,” pravi.

Na Fursu pa vztrajajo, da Snežič državi dolguje nekaj več kot pet tisoč evrov in dodajajo, da ob tem vodijo še davčno izvršbo na podlagi terjatev (tujih) sodišč. “Skupaj gre za 483.174 evrov, ki predstavljajo premoženjsko korist, pridobljeno s kaznivim dejanjem, za katera je bil Rok Snežič pravnomočno obsojen.”

Na Fursu so se odzvali tudi na izjave Snežiča za Delo, da si inšpektorji po prihodu Roberta Goloba na oblast “pri njem kar podajajo kljuke”. Furs odgovarja, da Snežič s temi navedbami sam izpostavlja svoje prakse, ki veljajo za sporne, zato je na strani državnih organov, da v zvezi s tem v okviru zakonskih možnosti ukrepajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje