Danes še sončno in vroče, konec tedna plohe in nevihte

Slovenija 11. Avg 202201:00 0 komentarjev
Oblačno vreme
Alen Milavec /BOBO

Danes bo sončno, temperature vse do 32 stopinj Celzija. V petek in soboto bodo ponekod nastale plohe in nevihte.

Jutranje temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija, piše na strani Agencije RS za okolje (Arso).

Čez dan bo večinoma sončno. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

V petek bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. V soboto bo delno jasno, še bo nastala kakšna ploha ali nevihta. V nedeljo kaže na sončno in spet bolj vroče vreme.

Na Primorskem je razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod.

Kakšno bo vreme med 14. in 19 avgustom?

Naši kraji bodo v začetku obdobja v šibkem območju visokega zračnega tlaka, predvidoma v torek bi na naše kraje lahko vplivala višinska motnja, v nadaljevanju tedna pa je razvoj vremena še precej negotov. Trenutno je bolj gotov scenarij, da bo z jugozahodnimi vetrovi k nam dotekal vse bolj topel in razmeroma suh zrak.

V nedeljo in ponedeljek bo povečini sončno in suho vreme. Verjetnost za padavine se v torek nekoliko poveča, a kaže na bolj spremenljivo vreme s krajevnimi plohami in nevihtami. V nadaljevanju tedna bo predvidoma dokaj sončno z majhno verjetnostjo za padavine, temperature bodo postopno spet višje.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!