Deklico iz Turčije v Dragonji našli mrtvo

Slovenija 11. Dec 202111:34 > 13:42 4 komentarji
Iskanje deklice iz Turčije
Tomaž Primožič/Bobo/FPA

Desetletno deklice iz Turčije, ki jo je v četrtek zvečer odnesla deroča reka Dragonja, so danes našli mrtvo, so nam potrdili na Policijski upravi Koper. Nekaj pred 13. uro so jo našli potapljači.

Desetletno deklice iz Turčije, ki jo je v četrtek zvečer odnesla deroča reka Dragonja, so danes našli mrtvo. Ob 12.35 so jo približno dva metra pod vodo našli potapljači, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

Pri iskalni akciji je sodelovalo približno 50 oseb: policistov, potapljačev Slovenske vojske, gasilcev, potapljačev podvodne reševalne službe in vodniki reševalnih psov.

Na kraju se trenutno opravlja ogled, ki ga vodi hrvaška policija.

Deklico odnesel močan tok, mamo rešili

Deklico je v četrtek močan tok odnesel z maminih ramen, ko jo je ta skušala s Hrvaške čez reko prenesti na slovensko stran. Deklico je reka odnesla po strugi navzdol, njeno 47-letno mamo, ki je obstala sredi reke, pa so nato ob pomoči občana v dramatični reševalni akciji rešili slovenski in hrvaški policisti.

Turkinja je z Turčije pripotovala s štirimi otroki. Dva otroka, stara 18 in pet let, sta se uspešno prebila na slovensko stran. Tretji, star 13 let, pa je ves ta čas čakal na hrvaški strani. Mater so skupaj z otrokoma vrnili na Hrvaško.

“Še vedno verjamemo v čudeže”

O iskanju deklice je petek zvečer v oddaji Dnevnik na N1 Hrvaška spregovoril tudi vodja policijske postaje Buje Boban Robert Paulović. Povedal je, da to delo opravlja že dlje časa. Policisti so se vedno srečevali z različnimi človeškimi usodami, a da je to velika tragedija.

“Še vedno verjamemo v čudeže,” je dejal. “Vse se nas je dotaknilo, ko smo slišali, da obstaja še ena oseba, ki jo moramo najti.”

Reko Dragonjo običajno prečkajo posamezni migranti. »Najhuje je v času močnega deževja, ko se tla spremenijo v blatno območje. Ko migranti sledijo svojim sanjam, ne razmišljajo o velikih nevarnostih, ki jih čakajo na poti,« je dejal Paulović.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje