Del otrok na šolske počitnice. Jim bo vreme naklonjeno?

Slovenija 18. Feb 202206:34 > 08:27 0 komentarjev
Sonce
Slika je simbolična. (foto: PROFIMEDIA)

Za otroke in dijake z zahodnega dela Slovenije se v ponedeljek začenjajo šolske počitnice. Preverili smo, ali jih bodo preživeli na soncu, pa tudi, ali bodo vremenske razmere ugodne za smučanje ali izlet na obalo.

Začenjajo se počitnice za del države. Počitnice bodo imeli učenci in dijaki z območij gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije ter občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel. Številni bodo ta čas izkoristili za izlete ali pa tudi dopust, zato smo preverili, ali jim bo vreme naklonjeno.

Prognostik Agencije RS za okolje (Arso) Blaž Šter nam je povedal, da je vremenska napoved kljub slabemu vremenu, ki ga lahko pričakujemo konec tedna, za naslednji teden ugodna. V ponedeljek sicer pričakujemo milejšo fronto, ki bo povzročila skromno deževje, a bo to hitro tudi ponehalo.

Do torka se bo zjasnilo, čaka nas jasno in razmeroma toplo vreme. Temperatura se bo po nižinah podnevi gibala okrog deset stopinj Celzija, zjutraj bodo okrog ledišča. Malce slabše vreme bo v vzhodnem delu Slovenije povzročil zmeren veter.

Napoved je obetavna tudi za obisk hribov. Temperature bodo nižje kot pretekli teden, na nadmorski višini 1.500 metrov lahko pričakujemo kakšno stopinjo pod lediščem, zaradi česar bodo razmere za smučanje ugodne.

Tudi na Obali bodo danes in v ponedeljek imeli malce slabše vreme, predvsem dež in burjo, a od torka do konca tedna bo večinoma sončno. Temperature bodo za kakšno stopinjo Celzija višje kot v notranjosti države in bodo čez dan dosegle do prijetnih 14 stopinj Celzija.

Obeti od 21. do 26. februarja (Arso)

V ponedeljek bo spet bolj oblačno, predvsem popoldne bodo krajevne padavine, po nižinah bo deževalo. Sprva bo pihal okrepljen jugozahodnik, popoldne pa bo zapihal severni veter. V nadaljevanju tedna pa kaže na precej sončno in občasno vetrovno vreme z majhno verjetnostjo padavin. Jutranje temperature bodo še malo pod lediščem, popoldanske pa večinoma nad deset stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!