Deskar na Pohorju povzročil večjo okvaro vlečnice

Slovenija 07. Jan 202222:43 0 komentarjev
Pohorje
Visit Pohorje/FACEBOOK

Na Pohorju se je danes popoldan pokvarila ena od starejših vlečnic Cojzarica. Krivec za okvaro naj bi bil deskar, ki je močno napel jeklenico in jo na to izpustil, pri tem pa je povzročil, da se je jeklenica iztirila s koles.

Mariborsko Pohorje je popoldan sporočilo, da v soboto smučarjem ne bo na voljo vlečnica Cojzarica, saj je prišlo do večje okvare. Razlog za to je nevestno ravnanje deskarja.

Deskar naj bi okoli 14.45 na vlečnici zapeljal s trase in pri tem do skrajnosti napel jeklenico, nato pa jo izpustil. Pri pustu je jeklenica močno zanihala in iztirila s koles.

Kot so zapisali pri mariborskem smučišču, bodo vlečnico poskušali popraviti v soboto, ob tem pa tudi pozivajo morebitne očividce, če bi jim posredovali informacije o deskarju.

“Vijuganje na trasi vlečnice namreč ni dovoljeno in je lahko tudi zelo nevarno,” so zapisali.

“Cojzarica je res stara, vendar dobro vzdrževana in redno pregledana”

Pod objavo na družbenem omrežju Facebook so se zvrstili številni komentarji o starosti vlečnice in njeni ustreznosti.

“Cojzarica je res stara, vendar dobro vzdrževana in redno pregledana. Pri takšnem dejanju, da ne odvržeš vlečke (krogca, sidra), ampak se z njo odpelješ in napneš jeklenico, bi se enako zgodilo tudi na novi napravi. In če je žičnica stara, to še ne pomeni, da jo je treba uničiti,” so na očitke odgovorili upravljavci smučišča.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!