Desus pozval Polnarja, naj s svojimi nastopi neha škodovati stranki

Slovenija 17. Nov 202113:05 > 14:53 4 komentarji
Robert Polnar
Matej Grah/DZ

Vodstvo stranke Desus se je ogradilo od delovanja in glasovanja poslanca Roberta Polnarja. Pozvali so ga, naj neha s svojimi nastopi škodovati stranki.

Robert Polnar ni član upokojenske stranke že skoraj leto dni, je spomnilo vodstvo stranke. Iz stranke ga je konec lanskega leta izključil Občinski odbor Šentjur, Desus pa se mu je zato odrekel. Polnar je sicer ostal član poslanske skupine Desusa, saj mu zakon omogoča, da se lahko kot vsak samostojni poslanec priključi katerikoli poslanski skupini.

“Ne glede na to, da poslanec Polnar že skoraj leto dni nima več nobene pravice nastopati v imenu stranke Desus, Polnar v državnem zboru kot član poslanske skupine Desus glasuje proti interesom stranke in strankinih odborov. Zadnji tak primer je podpora referendumu o ustanovitvi nove občine Golnik, čemur je mestni odbor Desus Kranj nasprotoval,” so zapisali v stranki.

Med vodstvom stranke Desus in poslansko skupino te stranke so odnosi že dlje časa napeti. Polnarja, ki je med člani poslanske skupine najbolj naklonjen vladi Janeza Janše, so iz stranke izključili. Se pa stališča stranke in poslanske skupine v zadnjem času pogosto razhajajo. Medtem ko predsednik Ljubo Jasnič podporo vladi odreka, poslanci predloge koalicije pogosto podprejo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje