Digitalni boni: izvajalci naj bi želeli stroške prevaliti na udeležence

Slovenija 21. Sep 202210:29 4 komentarji
Izobraževanje starejših
PROFIMEDIA

Zgodba, ki se vije okrog digitalnih bonov in izobraževanj za starejše, še ni končana. Klicni center vladne službe za digitalno preobrazbo namreč prejema klice, v katerih posamezniki njihove zaposlene obveščajo, da želijo nekateri izvajalci stroške izobraževanj za starejše prevaliti na udeležence.

Slovenski regionalni razvojni sklad je konec avgusta na poziv vladne službe za digitalno preobrazbo začasno ustavil vse aktivnosti, povezane z izvedbo izobraževanj za starejše na področju digitalnih kompetenc, vendar pa so očitno določeni izvajalci izobraževanja vseeno začeli.

Klicni center službe vlade za digitalno preobrazbo namreč prejema klice, da nekateri izvajalci poskušajo prevaliti stroške usposabljanj na same udeležence izobraževanj. Ob tem opozarjajo, da izvajalci nimajo pravne podlage za izdajo takšnih računov.

Digitalni boni: sklad začasno ustavil aktivnosti

Spomnimo, konec avgusta je ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh pozvala Slovenski regionalni razvojni sklad, naj začasno ustavi vse nadaljnje aktivnosti glede izvedbe izobraževanje za starejše. Sklad je vse izvajalce tako pozval, naj izobraževanj ne izvajajo. Vseeno pa so dober teden po obvestilu nekateri izvajalci začeli klicati starejše, da bodo izobraževanja vseeno začeli.

“Vsi izvajalci s tega razpisa imamo s slovenskim skladom za regionalni razvoj veljavno pogodbo. Razen njihovega poziva iz 25. avgusta, ki nima pravne podlage in nas zato ne odvezuje od obveznosti po pogodbi, nismo prejeli nobenih pojasnil ali dodatnih navodil, za katera smo zaprosili ministrstvo,” je za N1 takrat povedal izvršni direktor podjetja Smart Naris David Mohar.

Seznam izvajalcev izobraževanj za starejše je bil sicer objavljen v začetku avgusta, mesta pa so se hitro zapolnila. Po poročanju nekaterih medijev je na nekaterih vpisnih mestih po državi nastala velika gneča, zaradi majhnega števila prostih mest pa so se tudi prerivali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje