Direktor ZD Slovenske Konjice: Za uhajanje kromove pare sem izvedel iz medijev

Slovenija 17. Nov 202215:07 0 komentarjev

Predsednik uprave podjetja Unior je novinarjem zagotovil, da so po izrednem dogodku vzpostavili stik z bližnjimi zdravstvenimi institucijami. Vendar je direktor Zdravstvenega doma Slovenske Konjice to zanikal in dejal, da ga iz Uniorja ni poklical nihče.

Na tiskovni konferenci je predsednik uprave Uniorja Darko Hrastnik dejal, da so po tem, ko so zaznali uhajanje kromove pare, stopili v stik z okoliškimi zdravstvenimi službami. Po njegovih besedah te niso zaznale, da bi bilo karkoli narobe.

Direktor Zdravstvenega doma Slovenske Konjice Dejan Vrhovšek pa je za N1 zatrdili, da ga iz Uniorja nihče ni poklical. “Do mene kot direktorja ni prišla informacija, da bi se kdorkoli iz Uniorja v našem zdravstvenem domu pozanimal, ali smo zaznali večje število ljudi, ki beležijo dražeč kašelj, izcedek iz nosu in podobno. Lahko so se iz podjetja pozanimali drugod, vendar jaz kot direktor ZD o tem ne vem nič,” je dejal direktor.

Ob tem je Vrhovšek opozoril, da smo v sezoni prehladnih obolenj in da bi lahko občani omenjene simptome pripisali prehladu ali okužbi s koronavirusom in ne morebitni izpostavljenosti kromovemu trioksidu. “Tudi sam kot direktor ZD Slovenske Konjice o uhajanju kromove pare iz Uniorja nisem bil obveščen, za to sem izvedel včeraj v medijih,” je sklenil Vrhovšek.

Na tiskovni konferenci je predsednik uprave Uniorja Darko Hrastnik dejal, da zdravstvenih ustanov o dogodku niso obvestili. “Smo jih pa vprašali, ali se kaj nenavadnega dogaja ter ali so povečane težave z dihanjem in kožne težave,” je dejal Hrastnik.

Minister za zdravje z okoliščinami ni seznanjen

Kot kaže, z izrednim dogodkom v Uniorju ni seznanjen niti zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan. Na vprašanje novinarjev, ali spremlja dogajanje v Zrečah ter ali je bilo ogroženo zdravje delavcev, je odgovoril, da okoliščin ne pozna.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!