Direktorica NPU ovadila župana Jevška zaradi razžalitve

Slovenija 28. Maj 202114:09 > 15:29 0 komentarjev
Aleksander Jevšek
Aleksander Jevšek (Vir: Borut Živulovič/BOBO)

Direktorica Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Petra Grah Lazar je ovadila soboškega župana Aleksandra Jevška, ker naj bi jo v nastopu na POP TV razžalil.

Aleksander Jevšek je za Vestnik, ki je o tem poročal prvi, potrdil, da se je v četrtek zagovarjal na Policijski upravi Murska Sobota.

13. aprila letos je sodeloval v prispevku oddaje Preverjeno na POP TV o razmerah v slovenski policiji in takrat med drugim dejal: “Nacionalni preiskovalni urad vodi oseba, ki nima vodstvenih izkušenj, oseba, ki nima ne notranje ne zunanje strokovne avtoritete, ki jo predstojnik takšnega organa mora imeti. Poleg tega pa je ta oseba povezana še z nekaterimi ljudmi, ki jih isti NPU preiskuje. V nobeni sodobni evropski državi se to ne bi smelo zgoditi.”

Jevšek je pojasnil, da se je oddaja Preverjeno nanašala na splošno na kadrovanje in premeščanje v policiji v zadnjem obdobju, da ni imel namena kogarkoli žaliti, ampak samo prikazati realno stanje kadrovanja v policiji.

Pravi, da je komentiral funkcijo v policiji, ne nje osebno

“Zagovarjal sem stališče, da mora biti policija avtonomna in neodvisna od politike. Zasledoval sem javni interes. Po mojem prepričanju morajo osebe, ki so se našle v prispevku, že zaradi svoje funkcije sprejemati višjo kritiko. Kot izhaja iz prispevka, tudi nisem imenoval Petre Grah Lazar z imenom in priimkom, nisem je komentiral kot fizično osebo, ampak kot funkcijo v policiji,” se je med drugim po pisanju Vestnika zagovarjal Jevšek.

Jevšek je delal v policiji več kot 30 let, med drugim kot direktor policijskih uprav Murska Sobota in Ljubljana, od februarja 2007 do upokojitve januarja 2011 pa kot direktor uprave kriminalistične policije na generalni policijski upravi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!