Direktorica PU Kranj, ki naj bi pri Sevnici trčila v pešca, ostaja na položaju

Slovenija 25. Sep 202312:20 3 komentarji
Nesreča
Fotografija je simbolična (Foto: BOBO)

Po poročanju spletnega portala 24ur.com direktorica Policijske uprave (PU) Kranj Melita Močnik, ki naj bi v soboto zjutraj v bližini Sevnice zbila pešca, ostaja na položaju. Voznica v krvi ni imela prisotnosti alkohola. Vzrok nesreče še preiskujejo, po naših neuradnih informacijah pa naj oseba, ki je bila v nesreči huje poškodovana, pred tem ležala na cesti.

Kot smo poročali, se je v soboto zjutraj na lokalni cesti v okolici Sevnici zgodila nesreča, v kateri je avtomobil zbil pešca. Ta je bil v nesreči huje poškodovan in so ga odpeljali v bolnišnico.

Po neuradnih informacijah spletnega portala 24ur.com je avtomobil, ki je trčil v pešca, vozila direktorica Policijske uprave (PU) Kranj Melita Močnik.

Iz specializiranega državnega tožilstva, ki je prevzelo primer ravno zato, ker je bila v prometni nesreči udeležena oseba, zaposlena na policiji, so za omenjeni spletni portal sporočili, da vzrok nesreče še ni znan. Po naših neuradnih informacijah naj bi oseba že pred nesrečo ležala ob cesti, zato zdaj preiskujejo, kaj je botrovalo temu. Pozno popoldan so sicer iz Generalne policijske uprave prav tako potrdili, da je bila v nesreči udeležena uslužbenka policije. Po njihovih navedbah je takoj po nesreči ustavila in poklicala reševalce ter ostala s poškodovancem na kraju nesreče in mu nudila pomoč.

“Po prvih podatkih policije so bili iz pristojnosti policije v nesreči izvedeni vsi prvi nujni ukrepi, ki so običajni v nesrečah s hujšimi poškodbami,” so navedli v odzivu. Na Generalni policijski upravi so sicer za N1 odgovorili, da Močnik normalno opravlja svoje delo in da trenutno proti njej ne teče noben postopek.

Dodali so, da vzrok trčenja, kot kaže, ni bila prisotnost alkohola v krvi, saj je Močnik alkotest prestala z rezultatom 0,0. Po neuradnih informacijah spletnega portala 24ur.com ji policisti takoj po nesreči sicer niso odredili strokovnega odvzema krvi.

Medij še poroča, da naj bi Močnik še naprej opravljala funkcijo direktorice PU Kranj.

Melita Močnik je rojena v Brežicah, na čelu kranjske policijske postaje pa je od konca marca 2021. Na policiji je zaposlena od leta 1998.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje