Do 25. avgusta bo zaprt priključek na ljubljanski obvoznici

Slovenija 15. Avg 202310:28 0 komentarjev
Vič križišče
N1

Zaradi prenove oziroma rekonstrukcije križišča bo skoraj do konca meseca zaprt priključek Ljubljana zahod na ljubljanski obvoznici.

Konec junija so se začela dela na enem  prometno bolj obremenjenih odsekov – priključka Vič na južni ljubljanski obvoznici.

Del križišča so že preuredili, zdaj pa bo do 25. avgusta zaprt priključek Ljubljana zahod (Vič) na južni ljubljanski obvoznici.

Rekonstrukcija avtocestnega priključka Vič na južni ljubljanski obvoznici bo obsegala tudi ureditev vključevanja voznikov na križišču s Tržaške ceste in nanjo.

Kot poudarjajo na Darsu, je križišče prometno zelo obremenjeno, kar se kaže predvsem v zgostitvah vozil ob prometnih konicah ter posledično zmanjševanju hitrosti vožnje na odseku avtoceste A1 na širšem območju priključka in zastojih vozil na pasu za prepletanje od razcepa Kozarje do priključka Ljubljana zahod.

Ukrepi za izboljšanje prometnih razmer na območju priključka Ljubljana zahod s Tržaško cesto obsegajo razširitev izvoznega kraka priključka Ljubljana zahod iz smeri Barja ter preureditev pasu za zavijanje desno v križišču s Tržaško cesto proti središču mesta z izvedbo pospeševalnega pasu in prestavitvijo obstoječe avtobusne postaje ob Tržaški cesti, ureditev ločenega pasu za zavijanje desno z regionalne ceste iz smeri Brezovice na priključek Ljubljana zahod ter prilagoditev vse potrebne signalizacije in opreme.

Pogodbena vrednost preureditve krakov priključka Ljubljana zahod z ureditvijo priključevanja na Tržaško cesto je 2,85 milijona evrov brez davka na dodano vrednost. Dars bo prispeval 77 odstotkov, Direkcija RS za infrastrukturo 11 odstotkov, Mestna občina Ljubljana pa 12 odstotkov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!