Naužijte se sonca. Naslednji teden padavine in občuten padec temperatur

Slovenija 11. Apr 202405:00 0 komentarjev
dež, dežniki
Foto: Žiga Živulović jr./Bobo

Do prihodnjega ponedeljka bomo imeli precej jasno vreme, s temperaturami, ki bodo zelo tople za ta čas. Predvidoma v torek bo Slovenijo prešla hladna fronta, za njo pa bo od severa proti Alpam nekaj dni dotekal občutno hladnejši polarni zrak. Pričakujemo lahko dež, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1.000 metrov.

Po klavrnem začetku aprila, ko nas je prešla fronta, ki je prinesla padavine, in puščavskem prahu, ki je za velikonočne praznike napolnil ozračje nad Slovenijo, smo bili prejšnji konec tedna končno deležni lepšega vremena, ki je postreglo celo s temperaturnimi rekordi. V Osilnici so denimo namerili poletnih 30,2 stopinje Celzija.

Ker se nad zahodno in srednjo Evropo krepi območje visokega zračnega pritiska, je pred nami še kar nekaj jasnih in lepih dni. Današnje jutranje temperature bodo od 6 do 12, v alpskih dolinah okoli 3 stopinje Celzija. V zahodnih krajih bo sončno, drugod sprva še zmerno oblačno.

Čez dan se bo postopno razjasnilo, najkasneje na jugovzhodu. Veter bo počasi slabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 25 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Tudi v petek, soboto in nedeljo bo sončno in zelo toplo. V nedeljo se bo živo srebro čez dan gibalo med 25 in 30 stopinj Celzija. V ponedeljek bo pihal okrepljen jugozahodnik, oblačnost pa bo počasi naraščala.

Predvidoma v torek bo Slovenijo prešla hladna fronta. Za njo bo od severa proti Alpam nekaj dni dotekal občutno hladnejši polarni zrak. V torek bo torej oblačno s padavinami, meja sneženja pa se bo spustila do nadmorske višine okoli 1.000 metrov.

Od prihodnje srede do petka pa po trenutnih napovedih Arsa kaže na deloma jasno vreme z nekaj spremenljive oblačnosti in kakšno popoldansko ploho. Jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 5, popoldanske pa okoli 15 stopinj Celzija, še napovedujejo meteorologi Arsa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!