Dolgoletna sodelavka Boruta Pahorja je po novem zaposlena na Ukomu

Slovenija 14. Apr 202311:06 3 komentarji
Špela Vovk
Špela Vovk/FACEBOOK

Špela Vovk, ki je bila skoraj petnajst let svetovalka Boruta Pahorja za komuniciranje, se je zaposlila na vladnem uradu za komuniciranje (Ukomu).

Dolgoletna sodelavka Boruta Pahorja Špela Vovk – Pahorjeva svetovalka za komuniciranje je bila še v času njegovega vodenja vlade, nato pa v obeh predsedniških mandatih – se je ta teden zaposlila na vladnem uradu za komuniciranje. Prijavila se je namreč na razpis za sekretarja na Ukomu, ki je bil objavljen konec decembra, in bila tudi izbrana.

Špela Vovk meni, da bo z izkušnjami, ki jih je pridobila, lahko prispevala h komuniciranju vlade in tudi k promociji Slovenije, saj si je pri dosedanjem delu zgradila mnoge stike tako na domačem kot tudi na mednarodnem terenu. Z veseljem pa bo še priskočila na pomoč bivšemu predsedniku Pahorju, če bo ta to želel.

S Pahorjem je sicer sodelovala tudi po tem, ko se je iz predsedniške palače preselil v pisarno bivšega predsednika republike. Tako je v enem od zapisov na Instagramu Pahor navedel, da “Špela zdaj pro bono (brezplačno in ker nas pogreša) ureja socialna omrežja”.

View this post on Instagram

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Po zakonu ima sicer nekdanji predsednik republike leto dni pravico do pisarne in dveh sodelavcev – svetovalca in delavca, ki opravlja administrativne in tehnične naloge. Kot je znano, je Pahor kot svetovalko ob sebi obdržal nekdanjo vodjo njegovega kabineta Aljo Brglez.

Nekdanja Pahorjeva svetovalka za zunanje zadeve Smilijana Knez se je vrnila na ministrstvo za zunanje zadeve – v začetku januarja je bila imenovana za posebno odposlanko za podnebno diplomacijo. Nekdanja generalna sekretarka v Pahorjevem uradu Nataša Kovač in njegov svetovalec za nacionalno varnost Boštjan Šefic sta se upokojila. France Arhar, Boštjan Žekš in Vlasta Nussdorfer pa so Pahorju v času, ko je bil ta predsednik republike, svetovali kot nepoklicni funkcionarji, torej je šlo za nekakšno častno svetovalno funkcijo, in za svoj prispevek niso prejemali plačila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje