Dolina Kamniške Bistrice in Velika planina ponovno dostopni

Slovenija 31. Avg 202315:41 0 komentarjev
Velika planina
PROFIMEDIA

Dolina Kamniške Bistrice, ki je bila od katastrofalnih poplav v začetku meseca tako rekoč odrezana od sveta, je zopet dostopna. Ponovno je namreč prevozna cesta med Stahovico in Kamniško Bistrico, odgovorni pa kljub temu svarijo k previdnosti. Kot nalašč za sončen vikend, se v soboto ponovno odpirajo tudi planinske poti na Kamniško in Kokrsko sedlo, kjer bosta obiskovalce znova sprejeli tudi obe koči. Po rednem voznem redu že vozi nihalka na Veliko planino.

Po katastrofalni ujmi ob začetku meseca je cesta med Stahovico in Kamniško Bistrico danes ponovno odprta. Na določenih odsekih ceste velja previdnost, pristojni pozivajo k upoštevanju spremenjene prometne signalizacije. Dostopna je tudi Velika planina, do koder po rednem voznem redu vozi nihalka, so sporočili iz Zavoda za turizem in šport Kamnik.

Vsak dan med 10. in 15. uro je odprt Preskarjev muzej v pastirskem naselju, odprt je tudi Domžalski dom, so sporočili iz zavoda.

Planinci od sobote znova dobrodošli v tamkajšnjih planinskih kočah

Obe koči v Kamniško Savinjskih Alpah – Kamniška koča na Kamniškem sedlu in Cojzova koča na Kokrškem sedlu bosta planince znova sprejeli od 2. septembra dalje, so dodali. Od sobote bodo odprte tudi planinske poti do obeh planinskih koč in do okoliških vrhov.

Dolina Kamniške Bistrice je bila po ujmah, ki so državo prizadele 4. avgusta, dlje časa nedostopna. Odprtje ceste so na občini napovedovali za minulo soboto, a se je po pojasnilih zavoda odprtje zamaknilo za nekaj dni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!