Dragić po razprodanih Stožicah: Če bi lahko, bi zagotovil mesta vsem

Slovenija 15. Feb 202419:36 0 komentarjev
Goran Dragić
Foto: PROFIMEDIA

Vstopnice za spektakel ob dokončnem slovesu Gorana Dragića od profesionalnega igranja košarke, ki se bo odvil 24. avgusta v ljubljanskih Stožicah, so pošle za med. Največja športna dvorana v Sloveniji je bila namreč razprodana v pičlih 10 minutah. Ob izjemnem zanimanju so se vrstili očitki, češ da je kart premalo, organizatorji pa so kritikom odgovorili, da je kart toliko, kolikor je v dvorani stolov. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste je v odzivu na družbenem omrežju zapisal, da mu je iskreno žal za vse, ki so potrpežljivo čakali na vstopnico, a na koncu ostali praznih rok. "Če bi lahko, bi zagotovil mesto prav vsakemu, a bi za to potrebovali pet Stožic ali več."

Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant in zvezdnik lige NBA Goran Dragić se je na družbenem omrežju Instagram odzval na razprodano dvorano Stožice, ki bo 24. avgusta gostila spektakel ob njegovem dokončnem slovesu od profesionalnega igranja košarke. Kot je zapisal, je izjemno počaščen in ponosen, da so vstopnice za njegovo poslovilno tekmo pošle v tako hitrem času in da je za dogodek Night of the Dragon tako veliko zanimanje.

“Hvala vsakemu posebej, ki se je odločil za nakup in s tem izkazal tudi svojo dobrodelnost. Hkrati pa mi je izjemno žal za vse tiste, ki so potrpežljivo čakali na vstopnico, a na koncu ostali praznih rok. Če bi lahko, bi zagotovil mesto prav vsakemu, a za to bi potrebovali pet Stožic ali še več,” je zapisal in dodal, da se dogodka z vsakim dnem bolj veseli in da že komaj čaka 24. avgust. Ob novici, da so bile Stožice razprodane v 10 minutah, je Dragić pred tem na Instagramu sicer zapisal, da bi potrebovali večjo dvorano.

Čeprav so si številni njegovi navijači upali, da bodo vstopnico dobili, so te pošle zelo hitro. Prek Eventima je bilo namreč na voljo nekaj manj kot 10.000 kart, čeprav je v Stožicah prostora za 12.000 glavo množico, a je dobršen del sedežev organizator prek različnih kanalov rezerviral že pred prodajo.

Goran Dragič zapis
Foto: the_1_dragon/INSTAGRAM

Namestnica direktorja pri organizatorju Spontanzo Andreja K. Potočnik je za N1 povedala, da se niso vsi zavedali tega, koliko ljudi si dejansko želi priti na dogodek in so vse skupaj vzeli nekoliko lahkoverno. “Lahko bi imeli še trikrat ta dogodek in bi bil še trikrat tako hitro razprodan,” je povedala za N1. Ena oseba je lahko hkrati kupila največ šest vstopnic. Marsikdo je tudi nezadovoljen, da kljub hitrim prstom ni prišel na vrsto in tako ostal brez karte, Potočnik pa takim odgovorila, da lahko ponudijo le toliko kart, kot je stolov.

Vstopnice so bile razdeljene na štiri kategorije, in sicer so tiste v zelenem ringu stale 75 in 89 evrov, v zgornjem oziroma rdečem ringu pa 35 in 45 evrov. Celoten izkupiček od prodaje vstopnic bodo organizatorji dogodka namenili v dobrodelne namene, in sicer projektu Botrstvo v športu (pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje – 80 odstotkov) in Fundaciji Goran Dragić (20 odstotkov). Polno ceno karte so morali plačati tudi sponzorji.

Goran Dragić, ki je zadnjo tekmovalno tekmo odigral že aprila, športne copate pa je uradno na klin obesil s prehodom v novo leto, bo v domači Ljubljani gostil številna znana imena. Med drugim so prihod že potrdili Luka Dončić, Giannis Antetokounmpo, Nikola Jokić, Jimmy Butler, Luis Scola, Bogdan Bogdanović, Steve Nash, Nikola Vučević, Steve Kerr, Marc Gasol, Rašo Nesterović, Beno Udrih, Matjaž Smodiš in ostali člani zlate reprezentance.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!