Organizatorji odgovarjajo na kritike: kart je samo toliko, kot je stolov

Slovenija 15. Feb 202415:50 2 komentarja
Goran Dragić
Foto: BOBO

Karte za spektakel v ljubljanskih Stožicah, s katerim se bo od svoje kariere poslovil slovenski košarkar Goran Dragić, so pošle v nekaj minutah. Tisti, ki do vstopnice niso prišli, jih že iščejo na spletnih oglasnikih. Nameravajo organizatorji dogodka pred samo tekmo v obtok spustiti še kakšen paket vstopnic?

Med ljubitelji športa danes zagotovo najbolj odmeva spektakel Gorana Dragića, s katerim se bo 24. avgusta v ljubljanskih Stožicah poslovil od košarkarske kariere. Danes so se namreč začele prodajati karte.

A čeprav so si najbolj zagreti navijači ob 12.37 (iz teh številk je mogoče sestaviti Dragićeve drese) nastavili alarme, jim je vstopnica morda pobegnila iz rok. Karte za dogodek Night of the Dragon oziroma Zmajeva noč so pošle v hipu. “Karte so pošle v približno desetih minutah,” je za N1 povedala namestnica direktorja pri organizatorju Spontanzo Andreja K. Potočnik. Dodatnega kroga prodaje ne načrtujejo, saj prostih stolov ni več, je dodala.

Prek Eventima je bilo na voljo nekaj manj kot 10.000 kart. V Stožicah je prostora za 12.000-glavo množico, a je dobršen del sedežev organizator prek različnih kanalov rezerviral že pred prodajo.

“Pomagala ne bi niti večja dvorana”

Po mnenju Potočnik pa bi karte tudi v večji dvorani enako hitro pošle. “Mislim, da se niso vsi zavedali tega, koliko ljudi si želi priti na dogodek, in so vse skupaj vzeli nekoliko lahkoverno. Lahko bi imeli še trikrat ta dogodek in bi bil še trikrat tako hitro razprodan,” je povedala za N1. Ena oseba je lahko hkrati kupila največ šest vstopnic. Marsikdo je tudi nezadovoljen, da kljub hitrim prstom ni prišel na vrsto in tako ostal brez karte, Potočnik pa takim odgovarja, da lahko ponudijo le toliko kart, kot je stolov.

Tisti, ki so ostali brez karte, jih iščejo po spletu

Navdušenci košarke, ki so ostali brez vstopnice, jih že iščejo na spletu. Prvi oglasi so se na spletnem oglasniku Bolha prikazali že manj kot uro po začetku uradne prodaje. Na spletu je mogoče zaslediti tudi govorice, da so se nekateri kupci že poslovili od karte in jo prodali naprej. A takšnih oglasov še nismo zasledili.

goran dragič, karte goran dragič, karte
Oboževalci Dragića, ki so ostali brez karte, jih iščejo na Bolhu (Foto: Posnetek zaslona/BOLHA)
goran dragič, karte goran dragič, karte
Oboževalci Dragića, ki so ostali brez karte, jih iščejo na Bolhu (Foto: Posnetek zaslona/BOLHA)
goran dragič, karte goran dragič, karte
Oboževalci Dragića, ki so ostali brez karte, jih iščejo na Bolhu (Foto: Posnetek zaslona/BOLHA)

Cene in namen?

Vstopnice so razdeljene na štiri kategorije, in sicer so tiste v zelenem ringu stale 75 in 89 evrov, v zgornjem oziroma rdečem ringu pa 35 in 45 evrov. Celoten izkupiček od prodaje vstopnic bodo organizatorji dogodka namenili v dobrodelne namene, in sicer projektu Botrstvo v športu (pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje – 80 odstotkov) in Fundaciji Goran Dragić (20 odstotkov). Polno ceno karte so morali plačati tudi sponzorji.

Goran Dragić, ki je zadnjo tekmovalno tekmo odigral že aprila, športne copate pa je uradno na klin obesil s prehodom v novo leto, bo v domači Ljubljani gostil številna znana imena. Med drugim so prihod že potrdili Luka Dončić, Giannis Antetokounmpo, Nikola Jokić, Jimmy Butler, Luis Scola, Bogdan Bogdanović, Steve Nash, Nikola Vučević, Steve Kerr, Marc Gasol, Rašo Nesterović, Beno Udrih, Matjaž Smodiš in ostali člani zlate reprezentance.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje