Dramatični posnetki deroče Savinje (VIDEO)

Slovenija 04. Avg 202311:42 0 komentarjev
Savinja poplavila več naselij
Foto: N1

Reka Savinja je poplavila več naselij, zaradi česar so prebivalci ponekod odrezani od sveta. Razmere na terenu spremlja ekipa N1, ki je posnela deročo vodo. Agencija za okolje poroča, da pretok Savinje še vedno raste, poplavni val pa že pričakujejo v Celju in Laškem.

Reka Savinja je na več mestih prestopila bregove, zaradi česar so že od zgodnjih jutranjih ur na terenu praktično vse razpoložljive enote gasilcev.

Savinja med drugim poplavlja v občinah Mozirje, Ljubno, Luče in Braslovče.

Razmere na terenu spremlja tudi ekipa N1, ki se do vseh krajev ni mogla prebiti, saj so nekateri povsem odrezani od sveta. Vseeno pa jim je uspelo posneti deročo vodo, ki si pot utira kar skozi hiše. Posnetek je nastal ob naselju Letuš v občini Braslovče.

Župan občine Ljubno Franjo Naraločnik je za Radio Celje povedal, da takšne katastrofe v občini ne pomnijo. “Odneslo je najmanj tri hiše, imamo še ljudi, do katerih ne moremo in bomo morali počakati, da Savinja upade. Škoda na zasebni lasti in javni infrastrukturi je ogromna,” je povedal. Ocenil je tudi, da je ta poplava veliko hujša od tiste, ki je Zgornjo Savinjsko dolino prizadela leta 1990.

Poplavni val prihaja v Celje

Agencija za okolje poroča, da pretok Savinje še vedno raste, poplavni val pa že pričakujejo v Celju in Laškem.

Okrog 11. ure se je krizni štab civilne zaščite Mestne občine Celje odločil, da bo evakuiral od 250 do 300 ljudi, ki živijo od Špice proti Levcu. Kot pravi poveljnik civilne zaščite Jože Plešnik, so ocenili, da je to območje najbolj ogroženo ob morebitnem prihodu večjega vodnega vala iz Savinjske doline.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!