VIDEO: Najdražjo hišico v Stari Gavzi je kupil Italijan

Slovenija 30. Nov 202114:21 > 14:58 0 komentarjev

Počitniško hišico na Cresu, za katero je bilo treba na dražbi odšteti 360 tisoč evrov, je kupil Italijan.

V sredo je potekala prva od sedmih spletnih dražb počitniških hišk v naselju Stara Gavza na hrvaškem otoku Cres, ki so v lasti propadlega gradbenega podjetja Primorje.

Prodali so prvih pet od 38 hišk, cene pa so poletele v nebo. Najvišjo ceno je dosegla počitniška hiška ob robu naselja, ki je velika 40,25 kvadratnega metra in ima tri ležišča. Njena izklicna cena je bila 77.816 evrov, prodali pa so jo za 360 tisoč evrov, kar znese skoraj 9.000 evrov na kvadratni meter.

Italijana so navdušili razgled in oljke

Kot smo izvedeli, je bil njen kupec Italijan, ki na Cresu dopustuje že 20 let. Navdušil pa naj bi se nad razgledom in okolico, ki jo krasijo oljke. Do morja je približno sto metrov, pot pa prečka tudi cesta. 

To je bila edina hiška na tej dražbi, ki je ni kupil Slovenec.

Kako je videti hišica, za katero je Italijan odštel kar 360 tisoč evrov, poglejte v zgornjem posnetku. V Stari Gavzi sta novinarka Irma Musić in snemalec Egon Parteli.

Do plaže je treba po stopnicah

Hišice v naselju Stara Gavza, ki je od mesta Cres oddaljeno slaba dva kilometra, so zgradili med letoma 1978 in 1981. Leta 2007 je bilo deset hiš obnovljenih. Nekatere počitniške hišice stojijo samostojno, nekatere pa so del dvojčka ali trojčka. Stojijo na hribu, do plaže pa vodijo stopnice. Od hišic, ki so najbližje morju, je do plaže okoli sto metrov.

Stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec likvidacijsko vrednost počitniškega naselja ocenjuje na dobre tri milijone evrov, njegova tržna vrednost naj bi bila ocenjena še za en milijon več.

Ajdovsko gradbeno podjetje Primorje, d. d., je v stečaju od junija 2012. V stečajnem postopku je bilo prijavljenih za 700 milijonov terjatev, priznanih in zapadlih jih je bilo nekaj manj kot 300 milijonov.

Morda vas zanima tudi

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!