Družinske in skupinske vikend vozovnice za potniški promet na voljo še eno leto

Slovenija 01. Jun 202216:39 0 komentarjev
železniška postaja
Denis Sadiković/N1

Ministrstvo za infrastrukturo se je odločilo za eno leto podaljšati vikend družinske in skupinske vozovnice pri potovanju z medkrajevnim avtobusnim prometom in domačim železniškim prometom, ki jih je uvedlo s 1. julijem lani. Za eno leto je podaljšana tudi občutno znižana cena enotnih vozovnic ob koncih tedna, so sporočili z ministrstva.

Vikend vozovnica za družine in skupine potnikov do pet oziroma do 10 oseb, med katerimi je vsaj en otrok v starosti do 14 let, omogočajo neomejeno število potovanj z medkrajevnim avtobusom ali z vlakom ob sobotah, nedeljah in praznikih v obdobju štirih zaporednih dni. Cena vozovnice je 15 evrov za skupine do pet oseb in 30 evrov za skupine do 10 oseb.

Obenem lahko potujoči od sredine lanskega leta vse sobote, nedelje in praznike potujejo s 75-odstotnim popustom na vseh enotnih vozovnicah v medkrajevnem avtobusnem in domačem železniškem prometu, pri čemer cena enkratne vikend vozovnice in dnevne vikend vozovnice s popustom ni nižja od cene vozovnice, ki velja za razdaljo do pet kilometrov, to je 1,30 evra.

Ministrstvo za infrastrukturo je želelo z dodatnimi spodbudami oživiti javni potniški promet po epidemiji covida-19, ko je bil ta močno prizadet. Gre tudi za enega od več ukrepov za splošno popularizacijo javnega potniškega prometa. Potujoče, posebej družine in skupine, ki so pretežno vezane na potovanja z avtomobilom, na ministrstvu pozivajo, naj preizkusijo prednosti potovanja z javnim potniškim prometom pod temi posebno ugodnimi pogoji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!