Državna volilna komisija bo novega direktorja izbirala med štirimi kandidati

Slovenija 23. Nov 202320:19 1 komentar
DVK
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Državna volilna komisija (DVK) je korak bližje novemu direktorju. Posebna natečajna komisija je po pregledu javnega natečaja v ožji izbor za direktorja uvrstila tri kandidate, DVK je dodala še enega. Med vsemi štirimi bodo glasovali 7. decembra.

Današnja seja je bila zaradi varstva osebnih podatkov kandidatov, ki so se prijavili na omenjeni javni natečaj, zaprta za javnost. Kot so na DVK zapisali v sporočilu po seji, je posebna natečajna komisija v postopku izvedbe javnega natečaja ugotovila, da od sedmih prispelih prijav šest kandidatov izpolnjuje natečajne pogoje.

Na podlagi presoje prijav in opravljenih pogovorov s kandidati ter njihove predstavitve poznavanja delovnega področja in izkazanih vodstvenih kompetenc je posebna natečajna komisija ocenila, da v ožji izbor uvrsti tri kandidate. DVK pa je na današnji seji ta izbor razširila na štiri kandidate.

S temi štirimi kandidati bo DVK na naslednji seji, ki bo 7. decembra, opravila pogovore in nato glasovala o imenovanju novega direktorja službe DVK. Izbrani kandidat, ki bo nadomestil dosedanjega direktorja Dušana Vučka, bo imenovan na položaj za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja, delo pa bo začel opravljati 1. februarja 2024.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje