Državnotožilski svet vložil pobudo za disciplinski postopek zoper Draga Šketo

Slovenija 11. Okt 202321:09 0 komentarjev
Drago Šketa
Žiga Živulović, Bobo

Državnotožilski svet je vložil pobudo za uvedbo disciplinskega postopka zoper generalnega državnega tožilca Draga Šketo, ki so ga prejšnji teden ujeli pri vožnji pod vplivom alkohola. Začasno vodenje tožilstva s prvim novembrom prevzema Šketova namestnica Mirjam Kline.

Zoper generalnega državnega tožilca Draga Šketo, ki so ga prejšnji teden ujeli pri vožnji pod vplivom alkohola, je Državnotožilski svet vložil pobudo za uvedbo disciplinskega postopka.

Zakon o državnem tožilstvu določa, da generalnemu državnemu tožilcu preneha funkcija 30. dan po prispetju odstopne izjave na Državnotožilski svet, zatem pa do imenovanja novega generalnega državnega tožilca njegovo delo opravlja namestnik generalnega državnega tožilca. To je Mirjam Kline, ki je bila na funkcijo namestnice državnega tožilca imenovana letos poleti, začasno vodenje tožilstva pa prevzema s prvim novembrom.

Državnotožilski svet pa je danes na svoji spletni strani objavil, da so zoper Šketo uvedli pobudo za disciplinski postopek. Kot so pojasnili, se pobuda nanaša na njegova ravnanja konec septembra, ko je vozil avtomobil pod vplivom alkohola, ki presega zakonsko mejo dovoljenega.

Šketa je odstop ponudil sam, zanj pa se je odločil, ker je ocenil, da bi njegova dejanja lahko škodila ugledu državnotožilske funkcije in ugledu državnih tožilcev. Na odstop se je med prvimi odzvala ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan, ki ceni, da je Šketa prevzel odgovornost za svoje ravnanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!