Dva tedna pozneje: na Obali še vedno vidne sledi poplavljanja morja

Slovenija 05. Dec 202211:47 1 komentar
morje
Arso

Čeprav sta od visoke gladine morja minila že dva tedna, so ponekod ob Obali še vidne sledi poplav morja, pravijo na Agenciji RS za okolje.

Zaradi visokega plimovanja in vetrovnih razmer je morje pred dneva tednoma poplavilo nižjeležeče dele obale. Največ težav je visoka plima povzročila v Piranu, kjer je zalilo pritlična stanovanja in lokale, nekaj škode pa je zaradi narasle vode nastalo tudi na avtomobilih, ki jih lastniki niso umaknili.

Peto najvišjo gladino morja od leta 1961 so takrat med drugim izmerili v Kopru – 365 centimetrov. Pristaniška kapitanija Koper je zaradi močnega vetra priprla koprsko pristanišče. Vsako vplutje in izplutje ladij so obravnavali posamično. O poplavljanju morja so poročali še iz Izole, Portoroža in Strunjana.

Agencija RS za okolje (Arso) je ob tem danes na Twitterju objavila fotografiji, ki kažeta, da so ponekod na Obali še vedno vidne sledi poplavljanja morja. “Gladina morja je takrat segala približno 65 centimetrov nad obalno črto, poleg izpostavljenih delov obalnih mest je poplavilo tudi druge dele obale,” so zapisali na Arsu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje