DVK potrdila vseh pet do zdaj vloženih kandidatur za predsednika republike

Slovenija 22. Sep 202215:59 0 komentarjev
DVK
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Državna volilna komisija (DVK) je danes potrdila vseh pet do zdaj vloženih kandidatur za predsednika republike, in sicer glasbenika Gregorja Bezenška, vodje poslancev NSi Janeza Ciglerja Kralja, kočevskega župana Vladimirja Prebiliča, poslanca SDS Anžeta Logarja in pravnice Nataše Pirc Musar.

O morebitnih novih predlogih kandidatur bo komisija odločala v četrtek, 29. septembra. Do vključno 3. oktobra imajo kandidati možnost umika soglasja h kandidaturi. Žreb vrstnega reda kandidatur pa bo DVK izvedla v torek, 4. oktobra, ob 11. uri. S tem bo tudi določila seznam kandidatur, ki bo nato javno objavljen in upoštevan na glasovnici, so po današnji seji sporočili iz DVK.

Mesec dni pred volitvami predsednika republike je danes tudi uradno stekla volilna kampanja. Predsedniški kandidati bodo lahko volivce nagovarjali vse do 21. oktobra do polnoči, ko bo nastopil volilni molk. Danes se izteče tudi rok za oddajo vloge za glasovanje v tujini. Volilna kampanja se začne 30 dni pred dnem glasovanja na predsedniških volitvah, ki bodo 23. oktobra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!