DVK z opozorilom za glasovanje na referendumu iz tujine

Slovenija 17. Jun 202113:30 0 komentarjev
Referendum o zakonu o vodah
BOBO

Na državno volilni komisiji opozarjajo, da je treba v vlogi za glasovanje na referendumu po pošti iz tujine navesti tujo državo in naslov v tujini za pošiljanje volilnega gradiva. Prejeli so namreč veliko nepravilnih vlog za glasovanje na referendumu o noveli zakona o vodah.

Državna volilna komisija (DVK) je v zadnjem času prejela veliko nepravilnih vlog za glasovanje po pošti iz tujine na referendumu o noveli zakona o vodah, in sicer od volivcev, ki bodo na datum referenduma 11. julija začasno v tujini, predvsem zaradi dopusta.

Kot so sporočili iz DVK, ugotavljajo, da volivci pri oddaji vloge za glasovanje po pošti iz tujine prek portala e-Uprava ne izberejo tuje države oz. ne navedejo naslova v tujini, na katerega želijo, da se jim pošlje volilno gradivo za glasovanje po pošti (volilna karta, glasovnica in ustrezni ovojnici), temveč navedejo naslov v Sloveniji ali pa kot državo navedejo samo Slovenija.

“Državna volilna komisija te volivce naproša, da v vlogi navedejo tujo državo in naslov v tujini, ter obenem opozarja, da bo DVK primorana takšne vloge zavrniti, saj zakon glasovanja po pošti v Sloveniji za to kategorijo volivcev ne omogoča,” so zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!