Ekipa N1 v Savinjski dolini: V Letušu poplavilo tudi gasilski dom

Slovenija 04. Avg 202312:18 0 komentarjev

Dele Slovenije so po obilnem deževju zajele hude poplave. V Letušu v Savinjski dolini so razmere alarmantne, med drugim je poplavilo gasilski dom. Ljudi, ujete v hišah, rešujejo s čolni.

Novinar N1 Marko Valadžija in snemalec Uroš Kokol sta v Letušu, kraju med Zgornjo in Spodnjo Savinjsko dolino. Kot je poročal naš novinar, so razmere na terenu alarmantne.

V Letušu je zaprt most, cesto proti Mozirju je zasul plaz. Poplavilo je tudi gasilski dom. S tremi čolni rešujejo ujete prebivalce v hišah, do katerih se gasilci s težavo prebijajo.

Znova močno dežuje, prebivalci se bojijo, da bo Savinja še narasla

Pred časom je na območju spet začelo zelo močno deževati, zato se lokalni prebivalci bojijo, da bo reka Savinja še bolj narasla in poplavila. Kmetje ob reku s traktorji že rešujejo živino iz hlevov na tem območju.

Izredne razmere vladajo tudi drugod v Savinjski dolini. V občini Mozirje je reka Savinja prestopila bregove in poplavila mesto ter okoliške hiše. Na terenu so gasilci, ki rešujejo, kar se v dani situaciji rešiti da. Ljudje so odrezani od sveta, zato gasilci iščejo tudi vse razpoložljive čolne. Župan občine Ljubno Franjo Naraločnik pa je za Radio Celje povedal, da takšne katastrofe v občini ne pomnijo: “Odneslo je najmanj tri hiše, imamo še ljudi, do katerih ne moremo, in bomo morali počakati, da Savinja upade.” Pod vodo so tudi kraji v občini Braslovče in Luče, pretok Savinje pa po podatkih agencije za okolje še vedno raste.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!