Eksplozija na Spodnjih Škofijah: poškodovana vhodna vrata ambulante

Črna kronika 18. Okt 202207:50 0 komentarjev
Policija
PROFIMEDIA

V središču Škofij so včeraj slišali močan pok, ki je bil posledica eksplozije pred vhodom v ambulanto. Po do zdaj zbranih informacijah je neznanec pred vrata odvrgel predmet in se odpeljal. Na kraj dogodka je zvečer prišel tudi koprski župan Aleš Bržan, ki je dejal, da to ni prvi podobni dogodek, je poročal Radio Slovenija.

Včeraj okrog 20.30 so domačini na Spodnjih Škofijah pri zdravstveni ordinaciji slišali močan pok. Na policiji so potrdili, da je odjeknila eksplozija, v večernih urah pa je nato stekel kriminalistični ogled. Poškodovana so vrata in okno. Po prvih informacijah je bilo uporabljeno močnejše pirotehnično sredstvo.

Danes  kriminalisti nadaljujejo ogled in zbirajo dodatna obvestila v povezavi s storitvijo kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Počilo je pred zasilnim izhodom iz ambulante na Spodnjih Škofijah, poročajo Primorske novice. Najemnik je nekdanji piranski župan Peter Bossman, eksplozija pa je uničila vhodna vrata.

Močan pok naj bi po poročanju Radia Slovenija slišali tudi v okoliških vaseh. Kriminalisti so preiskovali vhod v ambulanto in okolico stavbe, ob tem pa so policisti postavili tudi blokade. Domačini naj bi pred vhodom opazili moškega, ki je odvrgel predmet in se nato odpeljal z avtomobilom, eksplozija pa je uničila vhodna vrata.

Pozno zvečer je na Škofije prišel tudi koprski župan Aleš Bržan. Kot je dejal za Radio Slovenija, se je na omenjenem objektu zgodilo že več podobnih primerov. “Verjetno bo treba odkriti, ali je kakšna povezava,” je dejal in dodal, da bodo danes popravili vrata, vsaj začasno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!