Enota avtocestne policije odslej tudi v Celju

Slovenija 11. Apr 202214:52 0 komentarjev
Policija, kiminalistična preiskava, drzne tatvine
Borut Zivulovic/BOBO

Danes je začela delovati specializirana enota avtocestne policije Celje, ki ima sedež v objektu Celjskega sejma. Kot so na ministrstvu za notranje zadeve zapisali v današnjem sporočilu za javnost, pričakujejo, da se bo avtocestna policija v naslednjih letih okrepila tudi s civilnim delom in kriminalistično policijo za odkrivanje kaznivih dejanj.

Krajše slovesnosti ob odprtju enote sta se udeležila tudi generalni direktor policije Anton Olaj in državni sekretar na ministrstvu Franc Kangler. Kangler je ob tej priložnosti povedal, da so od besed o ustanovitvi avtocestne policije prešli k dejanjem, ki se kažejo s postavitvijo infrastrukture za potrebe avtocestne policije.

“Tukaj ne gre le za prometno varnost na avtocestah, gre za več. Gre za varnost vseh nas in tistih, ki kadarkoli potujejo čez Slovenijo po avtocesti. Gre tudi za odkrivanje kaznivih dejanj in drugih težjih prekrškov,” so Kanglerjeve besede povzeli na ministrstvu. Kangler se je Družbi za avtoceste v RS (Dars) zahvalil za podporo in finančno pomoč pri projektu avtocestne policije, so še zapisali.

Po podatkih Darsa je Uprava avtocestne policije uradno začela delovati 1. aprila 2021 s sedežem v Postojni. Prvo specializirano enoto avtocestne policije so 1. junija lani odprli v Ljubljani, s sedežem v prostorih nekdanje cestninske postaje Darsa v Kompoljah. Deluje tudi že enota v Mariboru, in sicer od 4. marca letos, na ministrstvu pa načrtujejo še odprtje enot v Kopru in Novem Mestu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!