Brecelj: “Pričakujem, da bo Nataša Pirc Musar umaknila predsedniško kandidaturo”

Slovenija 19. Sep 202214:15 23 komentarjev
Erik Brecelj in Nataša Pirc Musar
BOBO

Slovenski kirurg in onkolog Erik Brecelj je predsedniško kandidatko Natašo Pirc Musar obtožil, da mu je pošiljala grozilna pisma, ko je sam opozarjal na kriminal in korupcijo v zdravstvu. V odvetniški pisarni Pirc Musar in Lemut Strle Brecljeve navedbe o grožnjah odločno zanikajo. Kasneje se je na njihove trditve odzval tudi Brecelj, ki je za N1 povedal, da gre za laž, od Nataše Pirc Musar pa pričakuje, da bo umaknila svojo predsedniško kandidaturo. Za kakšne grožnje točno naj bi šlo, Brecelj ni pojasnil.

Erik Brecelj je v intervjuju za Svet24 na vprašanje, za koga bo volil na predsedniških volitvah, odgovoril, da se bo odločil na podlagi integritete človeka in tega, kaj je ta oseba v življenju počela. Ob tem je dodal, da Nataše Pirc Musar zagotovo ne bo podprl, čeprav ji javnomnenjske raziskave za zdaj kažejo najbolje. Svoj odgovor je utemeljil z besedami, da je predsedniška kandidatka svoj pravi obraz pokazala, ko mu je pošiljala grozilna pisma, da bo proti njemu ukrepala, ko je sam opozarjal na kriminal in korupcijo v zdravstvu.

“Če bo izvoljena – sicer upam, da do tega ne bo prišlo – pa bo poudarjala, kako se bori za javno zdravstvo in ima ničelno toleranco do korupcije. Ampak ona je tam, kjer se ji izplača,” je v omenjenem intervjuju povedal Brecelj. Ob tem je še dodal, da ima Pirc Musar “moralo po potrebi” in da se mu zdi sramotno, da je njeno kandidaturo podprl Milan Kučan. “Moje mnenje je sicer, da je treba to funkcijo ukiniti, če bo na to mesto izvoljena ona,” je še povedal za Svet24.

Za odziv na Brecljeve navedbe smo se obrnili na Natašo Pirc Musar. V njenem volilnem štabu so nam odgovorili le, da zadeva ni povezana s kandidaturo Nataše Pirc Musar, pač pa z delom odvetniške pisarne Pirc Musar in Lemut Strle.

Pojasnila smo iskali tudi pri omenjeni odvetniški pisarni, v kateri so navedbe o grožnjah odločno zanikali. “Svoboda izražanja in osebnostne pravice pripadajo slehernemu posamezniku. V pisarni smo pred časom v zastopstvu svojih strank naslovili dr. Erika Breclja s pozivom k spoštovanju njihovih pravic. Nikakor ni šlo za grožnje, ki bi jih bil naslovnik deležen od gospe Pirc Musar,” je v odgovoru na naše vprašanje zapisala odvetnica Rosana Lemut Sterle.

Erik Brecelj je zanikanje groženj s strani odvetniške pisarne Pirc Musar in Lemut Strle označil za laž. “Po tej izjavi pričakujem, da bo Nataša Pirc Musar umaknila svojo predsedniško kandidaturo. Gre za laž, lažnivcev pa je v politiki že tako ali tako preveč, ne potrebujemo še ene,” je za N1 izjavil Brecelj. Za kakšne točno grožnje naj bi šlo, pa Brecelj ni pojasnil.

Brecljeve navedbe o grožnjah Nataše Pirc Musar imajo očitno že kar dolgo brado, saj se je nanje pred več kot dvema letoma na Twitterju odzvala Pirc Musar, ki je zapisala, da Brecelj zelo pretirava. “Od mene je dobil dva zapisa. Obakrat zaradi tega, ker je objavljal neresnične informacije. Žal tudi bilanc ne zna brati,” je takrat zapisala na Twitterju.

Brecelj že dlje časa opozarja na kriminalna dejanja in korupcijo v zdravstvu predvsem pri nabavah zdravstvene opreme. Zelo glasen je bil tudi v času obnove Onkološkega inštituta, ko je opozarjal na neupravičeno plačevanje, oglašal pa se je tudi v času nabave hitrih antigenskih testov v začetnih fazah epidemije covida-19. Že večkrat je poudaril, da je bil zaradi svojih izjav deležen številnih groženj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje