Forbes na lestvico uvrstil slovenski hotel, lastnik eden najbogatejših Slovencev

Slovenija 15. Dec 202208:33 5 komentarjev
Hotel Milka
Claudio Parada Nunes

Ameriški poslovni medij Forbes je na svojo lestvico "Offbeat New Places To Stay For 2023" uvrstil tudi kranjskogorski butični hotel in restavracijo Milka v Kranjski Gori.

Revija Forbes je objavila lestvico novih, ne povsem običajnih hotelov (Offbeat New Places To Stay For 2023), ki jih lahko obiščete v prihodnjem letu. Na seznamu je tudi slovenski butični hotel v Kranjski Gori Milka.

V obrazložitvi je zapisala, da petzvezdnični hotel leži v objemu Julijskih Alp in da gre za skrito oziroma še svetovno neprepoznano čudežno deželo.

“Lastniki, ekipa lokalnih mladih strokovnjakov, so celoten projekt vzeli kot priložnost za ustvarjanje najboljšega srečanja s slovensko kulinariko in kulturo,” so v reviji zapisali v obrazložitvi.

Poleti dobil Michelinovo zvezdico

Hotel Milka stoji ob jezeru Jasna, pred kratkim pa so ga celovito obnovili in združuje alpski ter nordijski slog s klasičnimi in modernimi elementi.

Ponaša se z izjemnim razgledom na mogočne gore. Pred Forbesom je Milka oziroma njen chef David Žefran prejela Michelinovo zvezdico. 33-letni Žefran je sicer diplomirani sociolog. Njegova kuharska pot ga je vodila od ljubljanskih lokalov EK, Luda in Atelje do Frantzna, priznane restavracije s tremi Michelinovimi zvezdicami v Stockholmu, kjer je ustvarjal vse do pandemije covida-19. Takrat je skupaj z ekipo Milke začel razvijati vizijo nove restavracije.

“Že od vsega začetka je bil naš cilj, da Milka pomembno prispeva h globalni prepoznavnosti Slovenije kot turistične destinacije, ki s čudovito naravo, gostoljubjem in nepozabnimi doživetji očara domače in tuje goste. Navdušeni smo, da lahko modernemu popotniku na ustvarjalen način prikažemo avtentičen pogled na slovensko gastronomijo in kulturo. Ponosni smo na vse, ki so s svojim znanjem in izkušnjami soustvarili prepoznaven butični hotel in ki vsak dan gosta postavijo na prvo mesto,” so ob uvrstitvi na Forbesovo lestvico zapisali v Milki.

Nekdanje gostišče ob cesti na Vršič stoji ob vstopu v Triglavski narodni park. Po celoviti rekonstrukciji je postalo butični hotel z unikatno oblikovanimi sobami in restavracijo s slow food konceptom za najzahtevnejše goste.

Jezero Jasna
Jezero Jasna

Lastnik eden najbogatejših Slovencev

Lastnika hotela sta brata Matej in Boštjan Bandelj. Zadnji je že več let udeleženec lestvice najbogatejših Slovencev, ki jo pripravlja revija Manager. V zadnjem letu je svoje premoženje povečal za skoraj 300 odstotkov in skočil v prvo deseterico. Boštjan Bandelj se ukvarja s trgovanjem z emisijskimi kuponi, torej z dovolilnicami za izpuste ogljikovega dioksida, ki jih izdaja EU.

Bandlja sta Milko kupila pred leti, med epidemijo covida-19 pa sta objekt povsem prenovila. Investicija je bila vredna približno tri milijone evrov. Hotel sta odprla konec maja, restavracijo pa na začetku junija.

“Izjemna lokacija je kar sama po sebi klicala, da se na tem mestu naredi posebna zgodba,” je junija za STA dejal vodja hotela Dino Katalenić in izpostavil lego ob jezeru Jasna, s Triglavskim narodnim parkom pred vrati in s pogledi na vršace Julijskih Alp.

“Iz mojih izkušenj po svetu na takšnih mestih vedno nastanejo zgodbe, ki potencirajo turizem tiste države,” je dodal.

V hotelu je šest unikatno oblikovanih sob – tri razkošne in velike suite ter tri udobno opremljene dvoposteljne sobe. Vse sobe imajo pogled na jezero in odslikavajo različne motive, ki črpajo navdih v lokalnem okolju in kulturi. V Milki, kjer ne uporabljajo plastike, sodelujejo tudi s slovenskimi ustvarjalci, ki so jim izdelali celotno serijo keramike.

Jezero Jasna
N1

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje