Forbes na lestvico vplivnih mladih Evropejcev uvrstil tudi Janjo Garnbret

Slovenija 14. Mar 202315:48 1 komentar
Janja Garnbret
PROFIMEDIA

Ameriška revija Forbes je na lestvico 30 najbolj vplivnih Evropejcev s področja športa in iger uvrstila tudi Slovenko. Vrhunsko plezalko in olimpijsko prvakinjo Janjo Garnbret je revija uvrstila med druge vrhunske športnike, podjetnike in razvijalce iger.

Ameriška revija Forbes je objavila seznam 30 najbolj vplivnih oseb, ki so mlajše od 30 let. Pri Forbesu s tovrstnim seznamom vsako leto izpostavijo mlade, ki so na določenih področjih dosegli pomembne dosežke.

Med trideseterico najvplivnejših Evropejcev s področja športa in iger so letos uvrstili tudi slovensko plezalko Janjo Garnbret.

V obrazložitvi za uvrstitev na lestvico so pri Forbesu izpostavili vse dosežke slovenske plezalke – med njimi tudi zlato olimpijsko medaljo iz Tokia in šest naslovov svetovne prvakinje.

“Uvrstitev na takšen seznam v družbi takšnih posameznikov je seveda velika čast in obenem odgovornost. Športniki imamo moč povezovati in zato moramo ta privilegij usmerjati tudi v teme, ki so več kot le šport ter s svojim doprinosom poskrbeti za razvoj okolje in družbo, kar seveda pričakujem tudi od sebe,” je v odzivu zapisala Garnbret.

Ob slovenski zvezdnici športnega plezanja je na seznamu še enajst športnikov, devet podjetnikov, štirje razvijalci iger, trije strokovnjaki za športno poslovanje ter dva e-športnika. Med njimi so tako srbski košarkar v ligi NBA Nikola Jokič, nogometaš Manchester Cityja Erling Haaland, nogometašica Alexia Putellas in smučarka Petra Vlhova.

Janja Garnbret je bila februarja lani tudi gostja oddaje N1 STUDIO, ki si jo lahko ogledate TUKAJ.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje