Plačilo davkov odslej lažje tudi za komitente NKBM

Slovenija 19. Nov. 202109:22 > 10:37
Delite:
mobilna banka
Foto: Profimedia

Po novem lahko tudi komitenti NKBM, ki imajo spletno banko [email protected], davke plačajo prek spletne aplikacije eDavki, sporočajo s Finančne uprave RS. Že prej je bilo to mogoče za komitente NLB prek njihove spletne banke NLB Klik.

Vsi registrirani uporabniki eDavkov, ki so uporabniki spletne banke NLB Klik in [email protected], lahko davčne obveznosti plačajo s spletnim plačilom direktno iz eDavkov – prek spletnega portala ali mobilne aplikacije, sporočajo s Finančne uprave RS (Furs).

Vse izbrane davke je mogoče plačati z enim plačilnim nalogom.

Kako plačati davke iz eDavkov?

Plačilo izvedete tako, da v knjigovodski kartici (odprte postavke) v eDavkih izberete obveznosti, ki jih želite plačati. Potem kliknete na gumb ePlačilo za dostop do spletne banke, kjer izvedete plačilo.

Ne glede na število izbranih obveznosti v eDavkih, ki se plačujejo blagajnam proračuna države, proračunov občin, Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ) in Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), bo v spletno banko posredovan le en plačilni nalog.

Posredovan plačilni nalog vsebuje vse podatke, potrebne za izvršitev plačila, vključno z zneskom zamudnih obresti, če se plačilo izvede po poteku roka za plačilo. Po prejemu plačila pa je znesek avtomatično razporejen blagajnam, ki jim posamezna dajatev pripada.

Komentari

Vaš komentar