Furs svari pred goljufivimi sporočili: Ne nasedajte in ne odgovarjajte!

Slovenija 17. Avg 202314:09 1 komentar
Furs
Furs

Nekateri so v zadnjih dneh prek elektronske pošte ali SMS-sporočila prejeli lažno sporočilo finančne uprave o vračilu davka. "Ne nasedajte in ne odgovarjajte," svari Furs.

Nepridipravi so več zavezancem v imenu finančne uprave poslali lažna elektronska in SMS-sporočila. Ob tem Furs poziva zavezance, naj bodo previdni. “Ne nasedajte, ne odgovarjajte nanje in predvsem nikamor ne sporočajte ali vpisujte svojih podatkov,” so zapisali na finančni upravi.

V zadnjih mesecih so na lažna sporočila opozorili večkrat. V njih zlonamerneži zavezancem sporočajo, da so plačali preveč davka in jim obljubljajo vračilo denarja. “Še vedno opozarjamo, da finančna uprava tega nikoli ne izvaja na tak način in da gre za poskuse prevare in lažna sporočila,” so sporočili.

Prav tako Furs od zavezancev nikoli ne zahteva, da vnašajo svoje osebne podatke ali podatke o transakcijskih računih v spletne povezave ali SMS-sporočila. “To je vsekakor znak, da gre za prevaro,” so zapisali.

Kaj priporočajo na Fursu?

Prevarantska sporočila izbrišite. Nikamor ne vpisujte podatkov in jih ne sporočajte, so priporočili na finančni upravi.

Podatke o stanju plačil in obveznosti, ki jih imate do Fursa, lahko v vsakem trenutku preverite na portalu eDavki. Z vprašanji se lahko obrnete tudi na njihov klicni center. Fizičnim osebam je na voljo telefonska številka 08 200 1001, pravnim osebam pa 08 200 1003.

V primeru finančnih transakcij in oškodovanja zadevo nemudoma prijavite policiji.

Ob tem so na Fursu dodali, da sproti sledijo novim sporočilom in o stanju obveščajo pristojne organe.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje