Furs v zabojniku odkril kup cigaret: skrili so jih med žaluzije in rolete

Slovenija 16. Apr 202414:25 0 komentarjev
kontejner, luka koper, tovor
Foto: BOBO

Uslužbenci koprskega finančnega urada so zasegli več kot deset milijonov kosov neprijavljenih cigaret. Odkrili so jih v zabojniku, ki je v Koper prispel iz Turčije.

Uslužbenci koprskega finančnega urada so v začetku meseca v Kopru zasegli več kot deset milijonov kosov neprijavljenih cigaret. Odkrili so jih v zabojniku, ki je v Koper prispel iz Turčije. Če bi tobačni izdelki prispeli na evropsko tržišče, bi bil evropski proračun odškodovan za skoraj dva milijona evrov, so sporočili iz Finančne uprave RS (Furs).

Za podrobnejši pregled zabojnika so se uslužbenci koprskega finančnega urada 3. aprila odločili na podlagi različnih indikatorjev tveganja, so pojasnili na finančni upravi. Pošiljka naj bi vsebovala rolete, žaluzije ter plise zavese za znano češko podjetje.

Preberite, kaj vse še poskušajo nekateri pretihotapiti: Kačje vino, vretence kita, koža volka: kaj vse zasežejo na Brniku? (VIDEO)

Cariniki so pošiljko najprej skenirali, že skenerska slika pa je sum na prevoz drugega blaga potrdila. Med fizičnim pregledom zabojnika so odkrili 1050 kartonov oziroma 10,5 milijona kosov cigaret blagovne znamke Ashima v skupni teži nekaj manj kot 15.500 kilogramov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!