Glasbena založba (začasno) prekinila sodelovanje s skupino Rammstein

Slovenija 18. Jun 202308:48 0 komentarjev
Rammstein
Christine Uyanik/REUTERS

Težave za glasbeno skupino Rammstein se nadaljujejo. Založba Universal Music Entertainment je začasno prekinila sodelovanje z njimi, dokler se ne razjasnijo okoliščine obtožb zoper Tilla Lindemanna

Ob tem so pri založbi izrazili prepričanje, da je nujno potrebna popolna razjasnitev obtožb, tudi s strani oblasti, kar mora biti tudi v interesu celotne skupine.

Pojasnili so še, da so, ko so se v javnosti pojavile obtožbe, do nadaljnjega prekinili marketinške in promocijske aktivnosti za glasbene posnetke skupine, kar pomeni, da albumov, ki jih je izdala založba Universal, zaenkrat ne bodo več oglaševali.

Po navedbah Universala so s skupino Rammstein poslovno povezani glede že posnete glasbe in založniške dejavnosti.

Državno tožilstvo v Berlinu je po tem, ko so se pojavile obtožbe na račun pevca skupine Lindemanna, proti njemu že sprožilo predkazenski postopek. To so storili na podlagi več kazenskih ovadb in po uradni dolžnosti, so sporočili. Po navedbah državnega tožilstva so bile prijave podane s strani tretjih oseb, “ne s strani oseb, vpletenih v kakršno koli kaznivo dejanje”. Dodatnih informacij zaradi preiskav, ki potekajo, ter zaščite osebnih pravic vpletenih na tožilstvu ne dajejo.

Več žensk je v preteklih dneh podalo obtožbe na račun Lindemanna, nekatere od njih anonimno. Ženske so opisale situacije, ki so se jim včasih zdele zastrašujoče. Med koncerti skupine naj bi izbrali mlade ženske in jih vprašali, ali želijo na zabavo po koncertu. Po opisih nekaterih žensk so se tam zgodila tudi spolna dejanja.

Lindemann obtožbe na svoj račun zavrača. Zastopata ga berlinska odvetnika Simon Bergmann in Christian Schertz, ki sta trditve, da naj bi bile ženske na koncertih skupine Rammstein omamljene z uspavalnimi kapljicami ali alkoholom z namenom, da bi pristale v spolne odnose s pevcem, brez izjeme neresnične.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!